Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNBC: Η Ελλάδα συντηρεί το μέτωπο των γερμανικών αποζημιώσεων ενώ η κρίση μεγαλώνει

CNBC: Η Ελλάδα συντηρεί το μέτωπο των γερμανικών αποζημιώσεων ενώ η κρίση μεγαλώνει
Για ένα ακόμη πρόβλημα της ελληνικής κυβέρνησης προειδοποιεί το CNBC
Για ακόμα ένα ανοιχτό μέτωπο της ελληνικής κυβέρνησης κάνει λόγο σε νέο άρθρο του το CNBC, αναφερόμενο στο αίτημα της Ελλάδας για τις γερμανικές επανορθώσεις, με αφορμή τις αποκαλύψεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Δ. Μάρδα, για το ύψος των γερμανικών οφειλών.
Ειδικότερα υπενθυμίζει ότι ο Έλληνας υφυπουργός Οικονομικών, Δ. Μάρδας, τη Δευτέρα, μιλώντας στην Επιτροπή Ελέγχου του δημόσιου χρέους, αποκάλυψε πως το ύψος των γερμανικών αποζημιώσεων για την γερμανική κατοχή στην Ελλάδα κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο εκτιμάται στα 278,7 δισ. ευρώ.
Εξ αυτών, τα 10,3 δισ. ευρώ αφορούν το «αναγκαστικό» δάνειο της Τράπεζας της Ελλάδας.
Όπως σημειώνει το CNBC στο περιθώριο των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές της, η ελληνική κυβέρνηση συντηρεί και το μέτωπο με την Γερμανία για το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων.
«Καθώς τα σύννεφα καταιγίδας μαζεύονται πάνω από την Ελλάδα πολλοί υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε να είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον της χώρας εντός της ζώνης του ευρώ, η στάση της σχετικά με τις πολεμικές αποζημιώσεις που διεκδικεί από την Γερμανία» αναφέρει το CNBC.
Όπως επισημαίνεται η επαναφορά το αιτήματος έχει καταφέρει να «παγώσει» τις σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία, ενώ οι αναλυτές αναρωτιούνται τι καλό μπορεί να προκύψει από τις τελευταίες αμφιλεγόμενες αξιώσεις.
«Η επαναφορά των διεκδικήσεων στην Ελλάδα σχετικά με τις πολεμικές αποζημιώσεις έρχεται σε μια εποχή κρίσιμων προβλημάτων για τη χώρα, τόσο από την άποψη της οικονομίας και της πολιτικής» καταλήγει το άρθρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης