Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστραλία: Εξετάζεται σχέδιο για την φορολόγηση των τραπεζικών καταθέσεων

Αυστραλία: Εξετάζεται σχέδιο για την φορολόγηση των τραπεζικών καταθέσεων
Η κυβέρνηση επιδιώκει να εξασφαλίσει έσοδα ύψους 500 εκατ. δολαρίων
Η αυστραλιανή κυβέρνηση, στο πλαίσιο εξασφάλισης εσόδων αξίας 500 εκατ. δολαρίων σε ετήσια βάση, θα προβεί στην φορολόγηση των τραπεζικών καταθέσεων, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Το σχέδιο επεξεργάζεται ο υπουργός Οικονομικών Jockey Hoe, ο οποίος στοχεύει στην εξασφάλιση της αυστραλιανής οικονομίας σε περίπτωση χρεοκοπίας του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, παρόλο που το ενδεχόμενο αυτό θεωρείται απίθανο σύμφωνα με δηλώσεις της Ένωσης Αυστραλιανών Τραπεζών.
Αντίθετα, η Ένωση προειδοποιεί ότι αν τελικά οριστικοποιηθεί, θα εναπόκειται στην ευχέρεια του κάθε χρηματοπιστωτικού ιδρύματος να μετακινήσει τη χρέωση προς τους καταθέτες, μειώνοντας το ύψος των τόκων και επιβαρύνοντας σημαντικά ωστόσο συνταξιούχους και κατόχους λογαριασμών ταμιευτηρίου.
Το Υπουργείο που φαίνεται να εκλαμβάνει ως απειλή την προειδοποίηση αυτή, τονίζει ότι οι τράπεζες είναι σε θέση να απορροφήσουν το κόστος μια τέτοιας πολιτικής, ενώ παράλληλα το Εργατικό Κόμμα εξαπολύει κατηγορίες εναντίον της κυβέρνησης για αθέτηση των προεκλογικών υποσχέσεων της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης