Τελευταία Νέα
Οικονομία

Bundesbank: Τρίτο δάνειο θα χρειαστεί η Ελλάδα - Αμφισβητεί τις προθέσεις της Αθήνας για μεταρρυθμίσεις

Bundesbank: Τρίτο δάνειο θα χρειαστεί η Ελλάδα - Αμφισβητεί τις προθέσεις της Αθήνας για μεταρρυθμίσεις
"Ανησυχώ μήπως η Ελλάδα κάνει πίσω και δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της να προχωρήσει στην εφαρμογή της αναγκαίας μεταρρυθμιστικής ατζέντας"
(upd2)Την ανάγκη ενός νέου, τρίτου δανείου για την Ελλάδα προβλέπει η Bundesbank, η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, ενώ αμφισβητεί ευθέως τις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης να υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις.
H Ελλάδα θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο διάσωσης, σημειώνει ο Andreas Dombret, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Bundesbank.
Ο ίδιος τονίζει ωστόσο ότι τυχόν νέα βοήθεια προς την Ελλάδα μπορεί να χορηγηθεί μόνο όταν βελτιωθεί η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.
"Ανησυχώ μήπως η Ελλάδα κάνει πίσω και δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της να προχωρήσει στην εφαρμογή της αναγκαίας μεταρρυθμιστικής ατζέντας" δηλώνει επίσης ο Andreas Dombret. 
Μιλώντας, νωρίτερα ο Γερμανός αξιωματούχος, σχολίασε ότι στην Ευρωζώνη δεν φαίνεται να υπάρχει η προθυμία για περαιτέρω οικονομική σύγκλιση, ενώ τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να βλέπει την γενικότερη εικόνα και να μην επικεντρώνεται στο τραπεζικό σύστημα.
«Το επόμενο μεγάλο βήμα θα είναι η ενοποίηση των αγορών», εκτίμησε, ακόμα, ο Dombret.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι έχουν γίνει κάποια σημαντικά βήματα για την ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρωζώνης, τα οποία φαίνεται να φέρνουν αποτέλεσμα, επισημαίνοντας ότι η γερμανική οικονομία έχει ακόμα εμπόδια στο δρόμο προς την ανάκαμψη, εντούτοις βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

(Πρώτη ενημέρωση: Παρασκευή 10 Απριλίου 2015, ώρα 11:45)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης