Τελευταία Νέα
Διεθνή

Unicef: Οι βιαιότητες της Boko Haram αναγκάζουν 800.000 παιδιά να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στη Νιγηρία

Unicef: Οι βιαιότητες της Boko Haram αναγκάζουν 800.000 παιδιά να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στη Νιγηρία
Τα παιδιά χρησιμοποιούνται ως μαχητές και τα κοριτσάκια υποχρεώνονται σε γάμους κατ' εξαναγκασμό
Περίπου 800.000 παιδιά έχουν υποχρεωθεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας των συγκρούσεων στα βορειοανατολικά της Νιγηρίας μεταξύ της ισλαμιστικής οργάνωσης Boko Haram, των στρατιωτικών δυνάμεων και των ομάδων πολιτοφυλακής, επισημαίνεται σε έκθεση της Unicef, που δόθηκε σήμερα, Δευτέρα, στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με την έκθεση, που δημοσιεύθηκε έναν χρόνο μετά την απαγωγή περισσοτέρων των 200 κοριτσιών και νεαρών στο Chibok, ο αριθμός των παιδιών που αναγκάστηκαν να διαφύγουν προς άλλες περιοχές της χώρας ή προς το Τσαντ, τον Νίγηρα ή το Καμερούν, προκειμένου να ξεφύγουν από τη βία, έχουν υπερδιπλασιαστεί σε λιγότερο από έναν χρόνο.
«Η απαγωγή περισσοτέρων των 200 κοριτσιών στο Chibok είναι μόνο μία από τις τραγωδίες δίχως τέλος που επαναλαμβάνονται σε επική κλίματα στη Νιγηρία και την ευρύτερη περιοχή», επισημαίνεται.
«Δεκάδες αγόρια και κορίτσια έχουν εξαφανιστεί στη Νιγηρία, έχουν απαχθεί από ένοπλες ομάδες, που τα χρησιμοποιούν ως όπλα πολέμου», ανέφερε ο περιφερειακός διευθυντής της Unicef για τη Δυτική και Κεντρική Αφρική, Manuel Fontaine, συμπληρώνοντας ότι «αυτά τα παιδιά έχουν δικαίωμα να επιστρέψουν στην παιδική ηλικία».
Σύμφωνα με τη Unicef, τα παιδιά χρησιμοποιούνται ως μαχητές, μάγειρες, αχθοφόροι και φύλακες, ενώ οι νεαρές γυναίκες και τα κορίτσια υποχρεώνονται σε εξαναγκαστικούς γάμους και είναι θύματα βίας.
Από την άλλη, μαθητές και δάσκαλοι έχουν μετατραπεί σε αντικείμενα βίας, με τη Unicef να σημειώνει ότι περισσότερα από 300 σχολεία έχουν υποστεί βλάβες ή έχουν καταστραφεί, ενώ τουλάχιστον 196 καθηγητές και 314 μαθητές έχασαν τη ζωή τους μέχρι τα τέλη του 2014.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης