Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε ιστορικό χαμηλό η τουρκική λίρα, υποχώρησε στο 0,373 δολ.

Σε ιστορικό χαμηλό η τουρκική λίρα, υποχώρησε στο 0,373 δολ.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, μεταξύ των νομισμάτων των αναδυόμενων χωρών, η τουρκική λίρα είναι εκείνη που έχει φανεί πιο αδύναμη έναντι του δολαρίου
Νέα πτώση έναντι του δολαρίου σημειώνει σήμερα, Τρίτη, η τουρκική λίρα, διαμορφούμενη στο 0,373 δολάριο ανά μία λίρα, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από την εγκαθίδρυση της «νέας λίρας» μετά τη νομισματική μεταρρύθμιση στην Τουρκία το 2005.
Η πτώση αυτή υποδηλώνει απώλεια 0,01 λίρας από την περασμένη Παρασκευή και υποδηλώνει το χαμηλότερο επίπεδο από τότε που ξεκίνησε η υποτίμηση του νομίσματος το 2011, όμως έγινε περισσότερο έντονη από τον περασμένο Δεκέμβριο.
Η ανατίμηση του δολαρίου έναντι μεγάλου αριθμού νομισμάτων παγκοσμίως ενισχύει αυτό το σκηνικό, καθώς τους τελευταίους δώδεκα μήνες η τουρκική λίρα έχει μείνει σχετικά σταθερή έναντι του ευρώ.
Τούρκοι αναλυτές σημειώνουν, ωστόσο, ότι μεταξύ όλων των νομισμάτων των αναδυόμενων χωρών, η τουρκική λίρα είναι εκείνη που φαίνεται πιο αδύναμη έναντι του δολαρίου.
Ένας από τους λόγους που έχουν αποδυναμώσει τελευταία την εμπιστοσύνη των αγορών στην Τουρκία είναι η αβεβαιότητα σχετικά με το μέλλον του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνηση, Ali Babacan, μετά τις εκλογές της 7ης Ιουνίου.
Ο Babacan θεωρείται εγγυητής των οικονομικών της χώρας, ένα είδος αντίβαρου έναντι του τούρκου προέδρου, Recep Tayyip Erdogan, οι δημόσιες πιέσεις του οποίου στην κεντρική τράπεζα της χώρας να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων, είναι λιγότερο καθησυχαστικές για την οικονομική πολιτικής της Τουρκίας.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης