Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Trichet: Να αποφευχθεί το δράμα της χρεοκοπίας και του Grexit - Δεν συμφέρει ούτε την Ελλάδα ούτε την ΕΕ

Trichet: Να αποφευχθεί το δράμα της χρεοκοπίας και του Grexit - Δεν συμφέρει ούτε την Ελλάδα ούτε την ΕΕ
To Grexit δεν είναι προς το συμφέρον ούτε της Ελλάδας ούτε της διεθνούς κοινότητας σύμφωνα με τον Trichet
Να βοηθήσουν την Ελλάδα να επιστρέψει σε ένα αναγκαίο αξιόπιστο πρόγραμμα κάλεσε τους διεθνείς εταίρους ο πρώην διοικητής της ΕΚΤ, J. C. Trichet μιλώντας στο BBC, τονίζοντας ότι ένα Grexit δεν συμφέρει κανέναν.
«Έχω την πολύ ισχυρή ελπίδα ότι θα επικρατήσει η κοινή λογική. Το κλειδί βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης για τον πολύ απλό λόγο ότι θα αποφασίσει ποιο είναι το πρόγραμμα ανάκαμψης της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην επικεφαλής της ΕΚΤ.
Όσο αφορά το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ο Trichet τόνισε πως δεν είναι καθόλου προς το συμφέρον της Ελλάδας και του ελληνικού λαού να μπει η χώρα στο δράμα της πτώχευσης και του Grexit και δε θα ήταν ούτε προς το συμφέρον της Ευρώπης και της διεθνούς κοινότητας.
Μάλιστα απέρριψε τη θέση ότι η Ελλάδα εξωθείται στην έξοδο από το ευρώ από τη Γερμανία, σημειώνοντας ότι «η Γερμανία δεν είναι μόνη, υπάρχει το Eurogroup, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που συμφωνούν με τη στάση που τηρείται».
Σχετικά με το ζήτημα του ελληνικού χρέους, ο Trichet υποστήριξε ότι «αν υπάρξει καλό και αξιόπιστο πρόγραμμα ανάκαμψης και επιστρέψει η εμπιστοσύνη υπάρχουν τρόποι επιτυχούς διαπραγμάτευσης του προβλήματος του χρέους».
«Το ελληνικό πρόβλημα είναι να διαπραγματευτεί η κυβέρνηση και να υπογράψει το συντομότερο δυνατό ένα αξιόπιστο πρόγραμμα ανάκαμψης» πρόσθεσε
Παράλληλα ερωτηθείς για την στάση της ΕΚΤ απέρριψε τη θέση ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει παίξει πολιτικό ρόλο με τη στάση της στο θέμα της Ελλάδας, λέγοντας ότι η Τράπεζα εφάρμοσε τους γνωστούς και ξεκάθαρους κανόνες της.
«Πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα να επιστρέψει σε ένα αναγκαίο αξιόπιστο πρόγραμμα. Το να πούμε ‘ας οργανώσουμε την έξοδό τους’ θα ήταν ένα τρομερό λάθος», κατέληξε ο J. C. Trichet.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης