Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ερώτηση Παπαδημούλη σε Κομισιόν για τα δημοσιονομικά μέτρα λιτότητας - Αποδυναμώνουν την ανάπτυξη

Ερώτηση Παπαδημούλη σε Κομισιόν για τα δημοσιονομικά μέτρα λιτότητας - Αποδυναμώνουν την ανάπτυξη
Απέτυχαν παταγωδώς οι πολιτικές λιτότητας, σημειώνει ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Τις επιπτώσεις στην ανάπτυξη και την απασχόληση από την επιβολή δημοσιονομικών μέτρων λιτότητας επισημαίνει σε σχετική ερώτησή του προς την Κομισιόν ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.
Ειδικότερα, με αφορμή τα δημοσιεύματα που κατακλύζουν τον διεθνή Τύπο και κάνουν λόγο για αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές της και πιθανό Grexit, ο κ. Παπαδημούλης ρωτά την Κομισιόν «για ποιους λόγους επιμένει να προτείνει, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γαλλία, δημοσιονομικά μέτρα λιτότητας που αποδυναμώνουν την ανάπτυξη και την απασχόληση;».
Ο έλληνας ευρωβουλευτής στην ερώτησή του, αφού σημειώνει ότι σημείο τριβής, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των διεθνών ΜΜΕ, είναι η άρνηση «της ελληνικής πλευράς να δεχτεί νέα μέτρα λιτότητας, ώστε να καλυφθεί ένα πιθανό δημοσιονομικό κενό στον ελληνικό προϋπολογισμό», τονίζει ότι την ίδια στιγμή «η Γαλλία, υπερασπιζόμενη, τουλάχιστον, την κοινή λογική, αποφάσισε να αναθεωρήσει τη δημοσιονομική της προσπάθεια για μείωση του ελλείμματος κάτω από το όριο του 3%, μέχρι το 2017, επικαλούμενη τους κινδύνους για τις προοπτικές ανάπτυξης και απασχόλησης, από την πλήρη εφαρμογή των δημοσιονομικών συστάσεων της Κομισιόν».
Συνεχίζοντας την ερώτησή του ο κ. Παπαδημούλης και αφού αναφέρεται σε δηλώσεις του γάλλου υπουργού Οικονομικών, Michel Sapin, κατά την παρουσίαση του ετήσιου Προγράμματος Σταθερότητας της Γαλλίας, στις οποίες υπογραμμίζεται ότι οι συστάσεις της Κομισιόν προς τη Γαλλία «πνίγουν την ανάπτυξη και σταματούν τις προσπάθειες της Γαλλίας για τον περιορισμό της ανεργίας», ρωτά την Κομισιόν «Για ποιους λόγους επιμένει να προτείνει, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στη Γαλλία, δημοσιονομικά μέτρα λιτότητας που αποδυναμώνουν την ανάπτυξη και την απασχόληση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης