Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Συνάντηση ΟΤΟΕ - Τρ. Πειραιώς αύριο για την Πανελλήνια Τράπεζα - Στόχος η διατήρηση των θέσεων εργασίας

Συνάντηση ΟΤΟΕ - Τρ. Πειραιώς αύριο για την Πανελλήνια Τράπεζα - Στόχος η διατήρηση των θέσεων εργασίας
Τερματίζεται η περίοδος αβεβαιότητας και ανασφάλειας για τους εργαζόμενους
Συνάντηση με τη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς θα έχει αύριο η ΟΤΟΕ, με αφορμή την ανάληψη του ελέγχου της Πανελλήνιας Τράπεζας.
Σύμφωνα με την ΟΤΟΕ, η Πανελλήνια Τράπεζα την περασμένη Παρασκευή πέρασε στον έλεγχο της Τράπεζας Πειραιώς, γεγονός που οδηγεί στον τερματισμό μιας περιόδου αβεβαιότητας και ανασφάλειας για τους εργαζόμενους.
Η ΟΤΟΕ προσπάθησε με όλες της τις δυνάμεις να διατηρηθεί η αυτονομία της Πανελλήνιας Τράπεζας, για να παίξει ουσιαστικό ρόλο συντονισμού και ανάπτυξης των Συνεταιριστικών Τραπεζών.
Δυστυχώς, όμως, η προσπάθεια αυτή δεν ευοδώθηκε με διαχρονική ευθύνη της πολιτείας, των αρμόδιων αρχών και των μετόχων.
Από την πρώτη στιγμή που είδαν το φως της δημοσιότητας οι πληροφορίες για την εξέλιξη αυτή που ακολούθησε, η ΟΤΟΕ παρακολούθησε από κοντά την όλη διαδικασία και βρισκόταν σε συνεχή επαφή με τη Διοίκηση της Πανελλήνιας Τράπεζας και αμέσως, όταν επισημοποιήθηκε το πέρασμα της Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς, ζήτησε ραντεβού με την Διοίκησή της προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά και να προχωρήσει ομαλά η διαδικασία της ένταξης των εργαζομένων της Πανελλήνιας στη Τράπεζα Πειραιώς.
Η συνάντηση με τη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς θα γίνει αύριο Τρίτη 21/4/2015 στα γραφεία της Διοίκησης, ενώ η διαδικασία μεταφοράς της λειτουργίας της Πανελλήνιας Τράπεζας, αλλά και των νέων συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς, προχώρησε ήδη με τους ίδιους όρους αμοιβής της εργασίας τους, που είχαν στην Πανελλήνια Τράπεζα.
Η διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, δηλαδή των 163 εργαζόμενων της Πανελλήνιας Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς, αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός, δεδομένου ότι ήταν εύλογες οι ανησυχίες όλων σε ένα ιδιαίτερα δυσμενές κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον.
Η ΟΤΟΕ βρίσκεται σταθερά δίπλα στους εργαζόμενους της πρώην πλέον Πανελλήνιας Τράπεζας και στο Σύλλογό τους και θα παρακολουθεί από κοντά όλες τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν, προκειμένου να αντιμετωπισθούν όλα τα προβλήματα που τυχόν θα δημιουργηθούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης