Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Julius Baer: Aπρόθυμη για μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα - Πιθανή η χρεοκοπία, αλλά απίθανο το Grexit

Julius Baer: Aπρόθυμη για μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα - Πιθανή η χρεοκοπία, αλλά απίθανο το Grexit
Δεν αναμένουμε έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, όμως η αδυναμία καταβολής πληρωμών εμφανίζεται ολοένα και πιο πιθανή
Πιθανή θεωρεί τη χρεοκοπία της Ελλάδας, αλλά όχι και την αποχώρησή της από την Ευρωζώνη, η Julius Baer, παρακολουθώντας στενά τις ραγδαίες εξελίξεις που σημειώνονται αναφορικά με το ελληνικό ζήτημα, καθώς τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας εξαντλούνται και αναζητάται συμφωνία με τους δανειστές για τη συνέχιση της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας.
"Δεν θεωρούμε πιθανό το ενδεχόμενο η Ελλάδα να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη", σχολιάζουν οι αναλυτές της Julius Baer.
Ωστόσο, όπως προειδοποιούν, η Ελλάδα δεν αποκλείεται να κηρύξει στάση πληρωμών και να μην κατορθώσει να καλύψει όλες τις υποχρεώσεις της.
"Δεν αναμένουμε έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, όμως η αδυναμία καταβολής πληρωμών εμφανίζεται ολοένα και πιο πιθανή", εκτιμά η Julius Baer.
Όπως επισημαίνει, προτεραιότητα στην ελληνική μεταρρυθμιστική ατζέντα παραμένει η πάταξη της φοροδιαφυγής, η αναμόρφωση του ασφαλιστικού και η επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων.
Ωστόσο, η Αθήνα συνεχίζει να εμφανίζεται απρόθυμη να συμφωνήγσει στην υλοποίηση των συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων.
Στο μεταξύ, σε δυσθεώρητα υψηλά επίπεδα κινήθηκαν τη Δευτέρα, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, για έβδομη διαδοχική ημέρα, όπως αναφέρουν σε νέο δημοσίευμά τους οι Financial Times, αποτιμώντας τις εξελίξεις που αφορούν στο ελληνικό ζήτημα.
Όπως επισημαίνουν οι Financial Times, για έβδομη μέρα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων πήραν την ανιούσα.
Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων σκαρφάλωσαν στα ύψη, μετά τις συστάσεις της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, Christine Lagarde, προς την ελληνική κυβέρνηση να επιταχύνει την εφαρμογή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να ανασάνει η οικονομία και να αποφευχθεί η χρεοκοπία της Ελλάδας.
"Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έχει επιδείξει μεγάλη απροθυμία σε ό,τι αφορά την επανεκκίνηση ενός νέου προγράμματος λιτότητας, καθώς η δέσμευσή του για τερματισμό της λιτότητας ήταν εκείνη που τον οδήγησε στην εξουσία", σχολιάζουν οι Financial Times.
Όπως, όμως, προσθέτουν, εάν η Ελλάδα δεν λάβει χρηματοδότηση, τα ταμειακά της διαθέσιμα θα εξαντληθούν και η χώρα θα οδηγηθεί σε στάση πληρωμών - απέναντι στις υποχρεώσεις της προς το ΔΝΤ - είτε τον Μάιο, είτε τον Ιούνιο.
Το καλοκαίρι άλλωστε η Ελλάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις μεγάλες λήξεις των ομολόγων που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο της ΕΚΤ.
Κανείς δεν ξέρει πως η Αθήνα θα καλύψει τις υποχρεώσεις της, προειδοποιούν οι Financial Times.

www.bankingnews.gr

Πρώτη ενημέρωση 23:12 20 Απριλίου του 2015

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης