Τελευταία Νέα
Διεθνή

De Guindos (ΥΠΟΙΚ Ισπανίας): Με ρυθμό ανώτερο του 3% αναπτύσσεται η ισπανική οικονομία

De Guindos (ΥΠΟΙΚ Ισπανίας): Με ρυθμό ανώτερο του 3% αναπτύσσεται η ισπανική οικονομία
Έχουν δημιουργηθεί 505.000 θέσεις εργασίας, η ανεργία έχει μειωθεί σε περίπου μισό εκατομμύρια άτομα και η απασχόληση παρουσιάζει ρυθμό ανάπτυξης 3%, τόνισε
Με ρυθμό ανώτερο του 3% αναπτύσσεται η ισπανική οικονομία το 2015, σύμφωνα με τον ισπανό υπουργό Οικονομικών, Luis de Guindos, ο οποίος επικαλέστηκε σχετικά τα στοιχεία για την ανεργία και την απασχόληση του πρώτου τριμήνου του έτους.
Όπως εξήγησε, από εποχικής απόψεως, το πρώτο τρίμηνου του έτους είναι το πιο δύσκολο για την απασχόληση και γι' αυτό, αντί να παρατηρούμε τα τριμηνιαία αποτελέσματα, πρέπει να επικεντρωνόμαστε σε αυτά σε ετήσια βάση, δηλαδή η σύγκριση του πρώτου τριμήνου με το αντίστοιχο της προηγούμενης χρονιάς.
Κάνοντας αυτή την ανάλυση, υπογράμμισε, καταδεικνύεται ότι έχουν δημιουργηθεί 505.000 θέσεις εργασίας, η ανεργία έχει μειωθεί σε περίπου μισό εκατομμύρια άτομα και η απασχόληση παρουσιάζει ρυθμό ανάπτυξης 3%.
«Αυτό σημαίνει ότι η ισπανική οικονομία εισήλθε το 2015 με μια ανάπτυξη μεγαλύτερη του 3%», σημείωσε ο ισπανός υπουργός Οικονομικών, ο οποίος ανέφερε ότι η εκτίμηση για την ανάπτυξη για το σύνολο του 2015 είναι μεταξύ 2,5% και 3%, αν και τα στοιχεία θα αναθεωρηθούν στα τέλη του τρέχοντος μηνός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης