Αναλύσεις – Εκθέσεις

Wiener Zeitung: Οι Ευρωπαίοι έχουν χάσει τον «μπούσουλα» με την Ελλάδα

Wiener Zeitung: Οι Ευρωπαίοι έχουν χάσει τον «μπούσουλα» με την Ελλάδα
Να δοθεί χρόνος στην κυβέρνηση ζητά η αυστριακή εφημερίδα
Την ανάγκη να αποσαφηνιστεί ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη υπογραμμίζει με σημερινό της δημοσίευμα η αυστριακή εφημερίδα «Wiener Zeitung».
Σε αυτό το πλαίσιο η αυστριακή εφημερίδα ζητά να δοθεί στη νέα ελληνική κυβέρνηση κάποιος χρόνος, ασκώντας αυστηρή κριτική στο «παιχνίδι των εταίρων» με την Ελλάδα.
Παράλληλα, τονίζει ότι «δεν είναι ντροπή η παραδοχή πως στην υπόθεση της Ελλάδας έχει χαθεί ο μπούσουλας», παραθέτοντας έναν μακρύ κατάλογο με αντιφατικές δηλώσεις των εταίρων, όπως:
- «Η χώρα δεν μπορεί πλέον να πληρώσει τα χρέη της - Αυτή τη στιγμή μπορεί».
- «Οι ελληνικές τράπεζες είναι χρεοκοπημένες - Όχι, οι ελληνικές τράπεζες δεν είναι χρεοκοπημένες».
- «Έτσι ακριβώς είναι η ευρωπαϊκή πολιτική», επισημαίνει ο αρθρογράφος για να συνεχίσει ότι η μόνη βεβαιότητα σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι αυτή τη στιγμή η συμμετοχή της Ελλάδας στο Φεστιβάλ της Eurovision, που θα πραγματοποιηθεί στη Βιέννη.
«Να ελπίζουμε ότι στο Φεστιβάλ δεν θα νικήσουν οι Έλληνες, γιατί αυτό θα προκαλούσε ένα νέο πακέτο λιτότητας για το οποίο η Αθήνα θα έπρεπε να καταθέσει προηγουμένως ένα πρόγραμμα εξυγίανσης, που θα οδηγούσε εκ νέου σε παιδαριώδεις αντιπαραθέσεις και σε κάθε περίπτωση ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης θα έπρεπε να πουλήσει τη μοτοσυκλέτα του», γράφει ο ίδιος με αρκετή δόση ειρωνείας απέναντι στους εταίρους.
Σύμφωνα με τον αρχισυντάκτη της εφημερίδας, «όλα όσα συμβαίνουν σε σχέση με την Ελλάδα, είναι πλέον μόνο γελοία και το να αντιμετωπίζονται με χιούμορ είναι μια δυνατότητα, όχι όμως όταν ζει κάποιος στην Ελλάδα και δεν είναι πάμπλουτος ολιγάρχης».
Επιπλέον, εκτιμά ότι κανένας στους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν ανησυχεί, με τον καθένα να φλυαρεί σαν να πρόκειται για ένα παιχνίδι.
«Μόνον τα ζάρια λείπουν», προσθέτει, τονίζοντας ότι η Νομισματική Ένωση δεν είναι παιχνίδι, αλλά συνιστά, μαζί με την Εσωτερική Αγορά, την καλύτερη έως τώρα απάντηση στην παγκοσμιοποίηση.
Κλείνοντας, η εφημερίδα σημειώνει ότι, με βάση την παρέμβαση του επικεφαλής των οικονομολόγων του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν έδειξε μεγάλη εμπιστοσύνη στους Ευρωπαίους κατά τη Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης