Τελευταία Νέα
Διεθνή

De Guindos (Ισπανία): Σήμερα εστάλη ένα προειδοποιητικό μήνυμα στην Αθήνα – Στο γήπεδο της Ελλάδας η μπάλα

De Guindos (Ισπανία): Σήμερα εστάλη ένα προειδοποιητικό μήνυμα στην Αθήνα – Στο γήπεδο της Ελλάδας η μπάλα
Εξέφρασε την εκτίμηση ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει πρόοδος και ότι είναι πιθανή η επίτευξη μιας συμφωνία στο Eurgroup της 11ης Μαΐου
(upd) Ένα προειδοποιητικό μήνυμα απέστειλε σήμερα το Eurogroup στην Αθήνα, σύμφωνα με τον ισπανό υπουργό Οικονομίας, Luis de Guindos, ο οποίος τόνισε ότι η Αθήνα πρέπει βελτιώσει τις σχέσεις της με τους θεσμούς και ότι πρέπει να επιταχύνει τις διαπραγματεύσεις σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «εστάλη ένα προειδοποιητικό μήνυμα, ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει πρόοδος» και πρόσθεσε ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να βελτιώσει τις σχέσεις της με τους θεσμούς με κάποιον τρόπο.
Παράλληλα, ανέφερε ότι ελπίζει ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει πρόοδος και ότι θα μπορέσει να επιτευχθεί μια συμφωνία πριν από το Eurogroup της 11ης Μαΐου.
Ερωτηθείς αν υπήρξε έντονη συζήτηση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης μεταξύ των υπουργών, ανέφερε ότι «λογικά αυτό που κάνουμε είναι να καταδείξουμε τις αμφιβολίες μας, τις αβεβαιότητές μας» στον έλληνα ομόλογο, Γιάνη Βαρουφάκη.
Σύμφωνα με τον De Guindos, οι υπουργοί λογικά αντιδρούν και πρόσθεσε ότι δόθηκε ένα προειδοποιητικό μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση, υπό την έννοια ότι αυτές οι διαπραγματεύσεις πρέπει να τεθούν υπό ένα διαφορετικό τρόπο, τόσο από απόψεως περιεχομένου όσο και των μεταρρυθμίσεων.
Υπάρχουν τρόποι και ουσία, είναι ένας συνδυασμός των δύο, ανέφερε ο ισπανός υπουργός, ο οποίος φάνηκε πεπεισμένος ότι ο Γ. Βαρουφάκης «έχει λάβει το μήνυμα».
«Ήμασταν όλοι πολύ σαφείς τώρα γι 'αυτό. Δεν νομίζω ότι έχει την παραμικρή αμφιβολία για το τι ζητάμε», τόνισε ο De Guindos και πρόσθεσε ότι «η μπάλα βρίσκεται τώρα στο γήπεδο της Ελλάδας».
Ως προς την ισπανική οικονομία, ο De Guindos τόνισε ότι οι αποπληθωριστικές τάσεις έχουν εξαλειφθεί, κάτι που αποτελεί και στόχο, συνολικά, της ΕΚΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης