Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Νεκροί δύο Παλαιστίνιοι από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας

tags :
Ισραήλ: Νεκροί δύο Παλαιστίνιοι από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας
Έχουν αυξηθεί οι επιθέσεις με μαχαίρι κατά αστυνομικών από μεμονωμένους δράστες
Νεκροί είναι δύο νεαροί Παλαιστίνιοι στην Ιερουσαλήμ και τη Χεβρόνα από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας, όπως ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία, η οποία αποδίδει στους δύο επιθέσεις εναντίον αστυνομικών.
Ειδικότερα, ένας 20χρονος Παλαιστίνιος κοντά στον Τάφο των Πατριαρχών στη Χεβρόνα, στην κατεχόμενη νότια Δυτική Οχθη, σκοτώθηκε από τα πυρά αστυνομικών, αφού επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον αστυνομικού.
Όπως διευκρινίστηκε από τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, ο νεαρός υπέκυψε στα τραύματά του κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, ενώ ο αστυνομικός που τραυματίστηκε στο κεφάλι και τον θώρακα βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση.
Νωρίτερα, ένας 17χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε στην προσπάθειά του να μαχαιρώσει ισραηλινούς αστυνομικούς σε σημείο ελέγχου στην ανατολική Ιερουσαλήμ.
Στη συνοικία όπου ζούσε ο νεαρός, στο αλ-Τουρ, στο Ορος των Ελαιών, ξέσπασαν ταραχές και κηρύχθηκε γενική απεργία.
Μάλιστα, νεαροί Παλαιστίνιοι πέταξαν πέτρες κατά των αστυνομικών που απάντησαν με σφαίρες από καουτσούκ.
Πάντως, η ισραηλινή αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία που δείχνει ένα μαχαίρι και ένα τσεκούρι, τα οποία υποστήριξε ότι ο Παλαιστίνιος είχε στην κατοχή του, ενώ η οικογένειά του αρνήθηκε την εκδοχή της επίθεσης, υποστηρίζοντας ότι ο νεαρός γυρνούσε από βραδιά διασκέδασης όταν δέχθηκε τα πυρά των αστυνομικών.
Η σορός του, όπως έγινε γνωστό στον πατέρα από την αστυνομία, θα παραδοθεί υπό τον όρο ότι θα ταφεί παρουσία περιορισμένου αριθμού ανθρώπων, σε μία συνήθη πρακτική που ακολουθεί η ισραηλινή αστυνομία απέναντι στις οικογένειες δραστών επιθέσεων.
Σημειώνεται ότι έχουν αυξηθεί από τον Οκτώβριο στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και στο Ισραήλ οι επιθέσεις με μαχαίρι κατά αστυνομικών από μεμονωμένους δράστες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης