Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker (Κομισιόν): Ανακοίνωσε βοήθεια 110 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των επιχειρήσεων στην Ουκρανία

Juncker (Κομισιόν): Ανακοίνωσε βοήθεια 110 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των επιχειρήσεων στην Ουκρανία
Η οικονομική βοήθεια θα δοθεί στις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τις συγκρούσεις, τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν
Οικονομική βοήθεια, ύψους 110 εκατ. ευρώ, για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχείρησεων στην Ουκρανία και τον ιδιωτικό τομέα ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean – Claude Juncker (Ζαν Κλοντ Γιούνκερ).
«Σήμερα προσφέρουμε ένα πακέτο 110 εκατ. ευρώ (…) που θα βοηθήσει ειδικότερα εκείνες τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τις συγκρούσεις», σημείωσε κατά την έναρξη της Διεθνούς Διάσκεψης Στήριξης της Ουκρανίας στο Κίεβο.
Όσο η χώρα προχωρά στις μεταρρυθμίσεις, η Ε.Ε. θα συνεχίζει να τη στηρίζει, «αυτή είναι η συμφωνία», σημείωσε χαρακτηριστικά και κατέστησε σαφές ότι οι Ευρωπαίοι δεν «επιβάλλουν» και ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι επωφελής για τους ουκρανούς πολίτες πρωτίστως.
Παράλληλα, αναγνώρισε ότι η κυβέρνηση του Petro Poroshenko (Πέτρο Ποροσένκο) έχει επιτύχει πάρα πολλά σε σύντομο χρονικό διάστημα, επέμεινε όμως ότι η χώρα πρέπει να συνεχίσει τις οικονομικές και πολιτικές μεταρρυθμίσεις, όπως και ότι πρέπει να μπει τέλος στη διαφθορά.
«Στην πραγματικότητα η μόνη λύση σε αυτήν την κρίση είναι πολιτική», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι «οι μεταρρυθμίσεις είναι ο μόνος τρόπος να εδραιωθεί η σταθερότητα, οι οικονομικές ευκαιρίες και να θεραπευθούν οι πληγές του ουκρανικού λαού».
Ακόμη ο πρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε ότι η Συμφωνία Σύνδεσης που υπεγράφη πέρυσι μεταξύ της Ε.Ε. και της Ουκρανίς αποτελεί απτή απόδειξη της στήριξης και υπενθύμισε ότι η Ε.Ε. έχει διαθέσει 6 δισ. ευρώ από τα συνολικά 10 δισ. ευρώ κεφάλαια του πακέτου βοήθειας που είχε υποσχεθεί πέρυσι.
Παράλληλα, υπενθύμισε τη νέα βοήθεια 70 εκατ. ευρώ για τη διασφάλιση της ασφάλειας του αντιδραστήρα Τσερνόμπιλ που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, αλλά και το γεγονός ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα απελευθερώθηκε δόση 250 εκατ. ευρώ μακροοικονομικής βοήθειας, ενώ μόλις εγκρίθηκε και ένα ανάλογο τρίτο πακέτο βοήθειας ύψους 1,8 δισ. ευρώ για τη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης