Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μητρόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Απόφαση - βόμβα από το ΣτΕ - Παράνομες οι μειώσεις συντάξεων του 2012

Μητρόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Απόφαση - βόμβα από το ΣτΕ - Παράνομες οι μειώσεις συντάξεων του 2012
Με απόφασή του κρίνει παράνομες και αντισυνταγματικές όλες τις μειώσεις από το 2012 και αντισυνταγματικές όλες τις ρήτρες με πρώτα την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος
Για απόφαση βόμβα του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία κρίνει αντισυνταγματικές όλες τις μειώσεις συντάξεων και δώρων του 2012, έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος.
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ANT1 o κ. Μητρόπουλος «φαίνεται ότι στην κρισιμότερη φάση των διαπραγματεύσεων το ανώτατο δικαστήριο θέλησε να αναδείξει ένα ζήτημα, να διεκδικήσει ρόλο και να βάλει ασπίδα προστασίας.
Με απόφασή του κρίνει παράνομες και αντισυνταγματικές όλες τις μειώσεις από το 2012 για κύριες και επικουρικές συντάξεις και αντισυνταγματικές όλες τις ρήτρες με πρώτα την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος», τόνισε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.
O κ. Μητρόπουλος εκτιμά ότι αυτή η απόφαση αποτελεί ένα ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια της κυβέρνηση και τονίζει ότι αφορά περίπου 3 εκατομμύρια συνταξιούχους.
Σχετικά με το ετήσιο κόστος της ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής ανέφερε:«Είναι πολλά, είναι απίθανα πολλά. Είναι πλέον των 2 δισ. ευρώ τον χρόνο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης