Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνέχεια στο σίριαλ με τις καταθέσεις της Μ. Ξαφά - «Γιατί να έχω τα λεφτά μου εδώ και οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ έξω;»

tags :
Συνέχεια στο σίριαλ με τις καταθέσεις της Μ. Ξαφά - «Γιατί να έχω τα λεφτά μου εδώ και οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ έξω;»
Η κυβέρνηση θα πρέπει να αφήσει τα επικοινωνιακά τρικ, με τα οποία έχει σπαταλήσει χρόνο τριών μηνών και να προχωρήσει σε συμφωνία, διαφορετικά θα υπάρξει χρεοκοπία, προειδοποίησε η Μιράντα Ξαφά
Συνέχεια στο σίριαλ με τις καταθέσεις της στο εξωτερικό δίνει η οικονομολόγος και πρώην στέλεχος του ΔΝΤ Μιράντα Ξαφά.
«Δεν βλέπω να διαφαίνεται σχέδιο εθνικής σωτηρίας και δεν θεωρώ πατριωτικό μου καθήκον να διακινδυνεύσω τις καταθέσεις μου σε αυτό το περιβάλλον» επανέλαβε μιλώντας στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά».
Η κυβέρνηση θα πρέπει να αφήσει τα επικοινωνιακά τρικ, με τα οποία έχει σπαταλήσει χρόνο τριών μηνών και να προχωρήσει σε συμφωνία, διαφορετικά θα υπάρξει χρεοκοπία, προειδοποίησε η Μιράντα Ξαφά.
Σε περίπτωση δημοψηφίσματος, «όχι απλώς bank run θα δημιουργηθεί αλλά θα πρέπει να κλείσουν οι τράπεζες για να μη φύγουν και τα υπόλοιπα χρήματα που έχουν μείνει», είπε χαρακτηριστικά.
«Εάν δεν υπάρξει προοπτική συμφωνίας δεν πρόκειται η ΕΚΤ να συνεχίσει να χρηματοδοτεί τις ελληνικές τράπεζες, θα μπουν συναλλαγματικοί έλεγχοι.
Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να στείλει κάποιος τα χρήματά του στο εξωτερικό και πιθανώς να υπάρξουν και περιορισμοί στις αναλήψεις.
Γιατί για μένα είναι πατριωτικό καθήκον να αφήσω τα χρήματά μου εδώ είναι πατριωτικό καθήκον ενώ για τους υπουργούς της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν τα χρήματά τους έξω αυτό είναι αναφαίρετο δικαίωμα, γιατί υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά» αναρωτήθηκε η κυρία Ξαφά.
«Η επικουρική σύνταξη κανονικά χρηματοδοτείται μόνο από τον εργοδότη και τον εργαζόμενο το κράτος δεν έχει συμμετοχή, μόνο στην Ελλάδα έχει συμμετοχή επειδή υπάρχει τρύπα εκεί αλλά εάν χρηματοδοτεί το κράτος και τις επικουρικές ποια είναι η διαφορά της βασικής σύνταξης και της επικουρικής;
Θα πρέπει οι επικουρικές να μπορούν να χρηματοδοτηθούν αποκλειστικά από τους εργαζόμενους και τους εργοδότες αυτό λέει η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης