Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκπρόσωπος Merkel: Δεν έχει αλλάξει η θέση της Γερμανίας για τις πολεμικές επανορθώσεις

Εκπρόσωπος Merkel: Δεν έχει αλλάξει η θέση της Γερμανίας για τις πολεμικές επανορθώσεις
Αφορμή οι δηλώσεις του προέδρου της χώρας, Joachim Gauck
Η θέση της γερμανικής κυβέρνησης δεν έχει αλλάξει όσον αφορά το ζήτημα των πολεμικών επανορθώσεων που ζητάει η Ελλάδα από τη Γερμανία, ανέφερε ο εκπρόσωπος της γερμανίδας καγκελάριου, Angela Merkel, μετά και τις δηλώσεις του προέδρου της χώρας, Joachim Gauck.
Συγκεκριμένα, ο Steffen Seibert σημείωσε ότι η θέση της γερμανικής κυβέρνησης δεν έχει αλλάξει επί του θέματος, προσθέτοντας ότι από τη συνέντευξη του κ. Gauck προκύπτει ότι η γερμανική προεδρία συμμερίζεται απόλυτα τη νομική αντίληψη που έχει εκφράσει η κυβέρνηση και αναφέρθηκε στην συνεργασία των δυο χωρών, στο πλαίσιο του Ελληνογερμανικού Εργαστηρίου Νεολαίας, του Ταμείου για το Μέλλον, της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης και της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και στην επαναλειτουργία των ιδρυμάτων των γερμανικών πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα.
«Η Γερμανία έχει αναγνωρίσει την ευθύνη της για τα θύματα του Εθνικοσοσιαλισμού. Ειδικά αυτές τις μέρες, της 70ής επετείου από το τέλος του Β´ Παγκοσμίου Πολέμου, φαίνεται ξεκάθαρα ότι η Γερμανία παίρνει σοβαρά αυτή την ευθύνη. Σε αυτό το πνεύμα θέλουμε να αναπτύξουμε περαιτέρω τις διμερείς μας σχέσεις με την Ελλάδα», επισήμανε ο Steffen Seibert, για να σημειώσει ότι οι αδικίες δεν μπορούν να ακυρωθούν, «αλλά 70 χρόνια μετά το τέλος του Πολέμου και 35 χρόνια μετά την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ, θέλουμε να κοιτάζουμε από κοινού το μέλλον (...) αλλά δεν θέλουμε να ξεχάσουμε το παρελθόν».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης