Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Προβληματισμένος ο Ευ. Μυτιληναίος για την πορεία της Ελλάδας - «Προκαλείται ζημιά στην οικονομία»

Προβληματισμένος ο Ευ. Μυτιληναίος για την πορεία της Ελλάδας - «Προκαλείται ζημιά στην οικονομία»
Ο Όμιλος Μυτιληναίου αναταμείβει τους μετόχους παρά την επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας
Η κατάσταση στην ελληνική οικονομία είναι χειρότερη από το 2014, όμως εμείς ανταμείβουμε τους μετόχους μας, τόνισε ο πρόεδρος του Ομίλου Μυτιληναίος, Ευάγγελος Μυτιληναίος μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων.
Ο κ. Μυτιληναίος εξέφρασε την ανησυχία του για την πορεία της χώρας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «ήμουν από τους πρώτους που δήλωσε ότι δεν υπάρχει greek drama.
Όμως τώρα είμαι προβληματισμένος.
Βλέπω τη ζημιά που γίνεται στην χώρα και την οικονομία.
Πάντως ο κ. Μυτιληναίος εκτίμησε ότι θα υπάρξει τελικά μια αξιοπρεπής συμφωνία με τους εταίρους, καθώς δεν θέλουν να μας ρίξουν στα βράχια.
Αναφερόμενος στην κόντρα του Ομίλου με τη ΔΕΗ, ο κ. Μυτιληναίος τόνισε ότι ηπολιτική της προηγούμενης διοίκησης της ΔΕΗ ήταν αδιέξοδη και κυνήγησε πολύ το αλουμίνιο.
«Το πολεμικό κλίμα μεταξύ ομίλου και ΔΕΗ δεν έπρεπε να υπάρχει.
Δεν γίνονται έτσι δουλειές», ανέφερε χαρακτηριστικά και εξέφρασε την ελπίδα ότι με τη νέα διοίκηση και με την εκφρασμένη βούληση της νέας κυβέρνησης να πάνε όλα καλά.  
Όπως εξήγησε, μέσα στα τελευταία 20 χρόνια τα ίδια κεφάλαια του ομίλου από 4 εκατ ευρώ αυξήθηκαν στο 1,2 δις ευρώ και η αποτίμηση από τα 8 εκατ. ευρώ στα 720 εκατ. ευρώ. Επίσης από ο το 16 η συμμετοχή των ξένων funds έφτασε το 31.
Ο κ. Μυτιληναίος χαρακτήρισε σημαντική τη συμβολή της Fairfax στον όμιλο, η οποία συμμετέχει με 5-6%.
«Το 2008 ήταν η δυσκολότερη χρόνια για τον Όμιλο, αφού μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers χάναμε 1 εκατ. δολ. την ημέρα», σημείωσε ο πρόεδρος του Ομίλου. 
Όπως αποκάλυψε ο Ευ. Μυτιληναίος, το 2010 όταν η Ελλάδα έμπαινε στο μνημόνιο εμάς μας ενημέρωσαν ότι δεν ισχύουν οι εγγυητικές μας ύψους 600 με 650 εκατ ευρω. και τότε περάσαμε δύσκολα.
Τότε οι τιμές του αλουμινίου υποχώρησαν από τα 3.300 δολ στα 1.200.
Το 2010 η ΜΕΤΚΑ έμεινε από εγγυητικές αλλά «με τιτάνια προσπάθεια καταφέραμε να τις εξασφαλίσουμε.
Από τότε και μετά η ΜΕΤΚΑ κατάφερε να ανοιχτή σε επτά νέες αγορές και να είναι μια από τις δεκα μεγαλύτερες εταιρίες παγκοσμίως.

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης