Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση Putin - Merkel στις 10 Μαΐου στη Μόσχα - Στο επίκεντρο η κρίση στην Ουκρανία

Συνάντηση Putin - Merkel στις 10 Μαΐου στη Μόσχα - Στο επίκεντρο η κρίση στην Ουκρανία
Ωστόσο η Merkel δεν θα παραστεί στη στρατιωτική παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαΐου στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας
Η κρίσιμη κατάσταση στην Ουκρανία αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο των συνομιλιών του προέδρου της Ρωσίας, V. Putin με την καγκελάριο της Γερμανίας, A. Merkel, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που θα έχουν την Κυριακή στη Μόσχα.
Ειδικότερα ο σύμβουλος της ρωσικής κυβέρνησης, σε θέματα εξωτερικής πολιτικής Γιούρι Ουσάκοφ ανακοίνωσε τις σχεδιαζόμενες συναντήσεις του V. Putin με ξένους ηγέτες στη διάρκεια των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν αυτό το σαββατοκύριακο για την 70η επέτειο από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη και δήλωσε επίσης ότι η Κίνα ενδέχεται να παράσχει περίπου 300 δισεκ. ρούβλια (6 δισεκ. δολάρια) για τη χρηματοδότηση σιδηροδρομικής σύνδεσης ανάμεσα στη Μόσχα και τη ρωσική πόλη Καζάν.
Μάλιστα ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ θα παρακολουθήσει τη στρατιωτική παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαΐου στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας.
Ωστόσο η A. Merkel δεν θα είναι παρούσα για την παρέλαση, αλλά θα παραστεί στις εκδηλώσεις της Κυριακής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης