Τελευταία Νέα
Τράπεζες

Οι τράπεζες τακτοποιούν τη θέση τους στις κεφαλαιοποιήσεις – Στις 5 πρώτες θέσεις, οι 3 (ξανά) τράπεζες

Οι τράπεζες τακτοποιούν τη θέση τους στις κεφαλαιοποιήσεις – Στις 5 πρώτες θέσεις, οι 3 (ξανά) τράπεζες
Η άνοδος των τελευταίων ημερών έχει διορθώσει μερικώς τη θέση των τραπεζικών μετοχών στις κεφαλαιοποιήσεις του Χ.Α. αυξάνοντας την επιρροή τους στο Γενικό Δείκτη
Περίπου 6 δισ. ευρώ έχουν κερδίσει σε κεφαλαιοποίηση οι τέσσερις μετοχές των συστημικών τραπεζών το τελευταίο 10ήμερο, κάτι που έχει βελτιώσει κατακόρυφα τη θέση του κλάδου στη σειρά των αποτιμήσεων του Χ.Α. με ότι σημαίνει αυτό και για την αύξηση της στάθμισής τους στο Γενικό Δείκτη.
Πιο αναλυτικά, πλέον οι τέσσερις συστημικές τραπεζικές μετοχές (Εθνική, Alpha Bank, Πειραιώς και Eurobank) αποτιμούνται συνολικά κοντά στα 14 δισ. ευρώ, όταν στις 21 Απριλίου (υπήρξε σχετικό θέμα στο bankingnews με τίτλο «Στη ζώνη του λυκόφωτος οι τράπεζες – Μόλις στα 8,36 δισ. ευρώ η αποτίμηση των τεσσάρων συστημικών») αποτιμούνταν μόλις 8,36 δισ. ευρώ!
Η Εθνική έχει περάσει στη 2η θέση των αποτιμήσεων με 4,48 δισ. ευρώ, ενώ η Alpha Bank με το νέο ράλι σήμερα υποσκέλισε τον ΟΤΕ ανεβαίνοντας στην 3η θέση με αποτίμηση 4,39 δισ. ευρώ!
Ο ΟΤΕ είναι στην 4η θέση πλέον με αποτίμηση 4,14 δισ. ευρώ, ενώ η Πειραιώς, από την 9η θέση έχει ανέβει στην 5η με κεφαλαιοποίηση 2,77 δισ. ευρώ.
Εύλογα, όσο ανεβαίνει η αποτίμηση των τραπεζών, τόσο περισσότερο αυξάνεται η στάθμισή τους στην επιρροή του Γενικού Δείκτη αλλά και του FTSE 25, με ότι συνεπάγεται αυτό για τα επίπεδα που μπορούμε να δούμε αν συνεχιστεί η επιθετική κίνηση των εν λόγω μετοχών...
Το τραπεζικός δείκτης είχε κυλήσει στις 21 Απριλίου στο ιστορικό χαμηλό των 421,81 μονάδων ενδοσυνεδριακά, ενώ πλέον διαπραγματεύεται στις 707,43 μονάδες, έχοντας ράλι άνω του 50%!
Βεβαίως, όσο ράλι κι αν έχουν κάνει οι τράπεζες, υπολείπονται τα μέγιστα από τις αποτιμήσεις που είχαν πέρυσι τέτοιο καιρό, όταν μόνο η Πειραιώς «κόστιζε» πάνω από 10 δισ. ευρώ στο Χρηματιστήριο! !
Παράλληλα, τον Απρίλιο του 2014 μπήκαν στις ελληνικές τράπεζες περίπου 8,5 δισ. ευρώ από τις αυξήσεις κεφαλαίου!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης