Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουίκ: Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται και βάζει τις κόκκινες γραμμές της, ζητώντας λύση πάντα μέσα στο ευρώ

Κουίκ: Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται και βάζει τις κόκκινες γραμμές της, ζητώντας λύση πάντα μέσα στο ευρώ
Ο υφυπουργός Επικρατείας εξέφρασε αισιοδοξία για την επίτευξη οριστικής συμφωνίας της Ελλάδας με τους Θεσμούς έως τις αρχές Ιουνίου
Το μήνυμα ότι «η Ελλάδα διαπραγματεύεται και βάζει και τις κόκκινες γραμμές της, ζητώντας λύση πάντα μέσα στο ευρώ» υπογράμμισε ο υφυπουργός Επικρατείας για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Τέρενς Κουίκ.
Ο κ. Κουίκ ο οποίος βρίσκεται στην Λευκωσία, εξέφρασε αισιοδοξία για την επίτευξη οριστικής συμφωνίας της Ελλάδας με τους Θεσμούς έως τις αρχές Ιουνίου.
«Θα 'λεγα ότι αισιοδοξώ σε σχέση με την κατάληξη για ένα οριστικό πακέτο συμφωνίας μέχρι τις αρχές Ιουνίου, για να μπορέσουμε από εκεί και πέρα να βάλουμε μπροστά το πρόγραμμα και όσα υποσχεθήκαμε και ως Ανεξάρτητοι Έλληνες που μετέχουμε στην Κυβέρνηση αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ στα αντιμνημονιακά, στα οικονομικά θέματα», ανέφερε.
Επίσης, ο ίδιος χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «χαρισματικό πολιτικό» και προσέθεσε ότι «έχει και την εμπιστοσύνη των Ελλήνων και πέρα από το φάσμα του δικού του κόμματος, του ΣΥΡΙΖΑ».
Σημειώνεται ότι ο κ. Κουίκ πραγματοποίησε χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου και τους υπουργούς Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο, Παιδείας Κώστα Καδή και Συγκοινωνιών Μάριο Δημητριάδη.
Στις συναντήσεις συζητήθηκαν το Κυπριακό, το μεταναστευτικό, η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και άλλα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος
Για το Κυπριακό ο Έλληνας υφυπουργός παρέπεμψε στην πρόσφατη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, πως δεν μπορεί να βρεθεί λύση «όσο υπάρχουν δυνάμεις κατοχής. Πρέπει να φύγει και ο τελευταίος Τούρκος στρατιώτης».
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής δήλωσε ότι η θέση της Ελλάδας είναι στο ευρώ και εξέφρασε την ελπίδα, τα θετικά μηνύματα που έρχονται από τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Θεσμών να μετουσιωθούν σε συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης