Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζονται οι εκροές κεφαλαίων στις αναδυόμενες αγορές - Στα 600,1 δισ. δολ. τους τελευταίους 9 μήνες!

Συνεχίζονται οι εκροές κεφαλαίων στις αναδυόμενες αγορές - Στα 600,1 δισ. δολ. τους τελευταίους 9 μήνες!
Ακόμη πιο δραματική είναι η κατάσταση στα αποθέματα ξένου συναλλάγματος στις Κεντρικές Τράπεζες των αναδυόμενων χωρών
Τις μεγαλύτερες εκροές κεφαλαίων από την παγκόσμια κρίση του 2008 κατέγραψαν οι αναδυόμενες αγορές κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών τριμήνων, υποδηλώνοντας την εύθραυστη εμπιστοσύνη των επενδυτών προς τις μεγαλύτερες αναπτυσσόμενες χώρες.
Ειδικότερα, οι καθαρές εκροές από τις 15 μεγαλύτερες αναδυόμενες οικονομίες εκτινάχθηκαν στα 600,1 δισ. δολάρια κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών τριμήνων (γ’ και δ’ 2014, α’ 2015), υπερβαίνοντας τις εκροές των 545,2 δισ. δολαρίων που καταγράφηκαν την αντίστοιχη περίοδο του 2008 – 2009.
«Οι εκροές κεφαλαίων αντανακλούν τις πιέσεις στην παγκόσμια οικονομία, όπως η ενίσχυση του αμερικανικού δολαρίου, τα αναπτυξιακά και τραπεζικά προβλήματα στην Κίνα και την θεμελιώδη αδυναμία των αναδυόμενων οικονομιών» εξηγεί αναλυτικά ο Maarten-Jan Bakkum, αναλυτής της NN Investment Partners.





Σύμφωνα με τους Financial Times, ακόμη πιο δραματική είναι η κατάσταση στα αποθέματα ξένου συναλλάγματος στις Κεντρικές Τράπεζες των αναδυόμενων χωρών, όπου τον Μάρτιο του 2015 υποχώρησαν κατά 374,4 δισ. δολάρια!


Emerging markets


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης