Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gonzalez (Ισπανία): Δεν θα βγει τίποτα από τη συνάντηση Guindos - Βαρουφάκη – Λάθος η προσέγγιση της Ελλάδας

Gonzalez (Ισπανία): Δεν θα βγει τίποτα από τη συνάντηση Guindos - Βαρουφάκη – Λάθος η προσέγγιση της Ελλάδας
Ισπανία και Ιταλία είναι πιο κοντά στην Ελλάδα απ' ό,τι η Γερμανία, σημείωσε ο πρώην ισπανός πρωθυπουργός, υπερασπιζόμενος τη στάση της χώρας του
Δεν πρόκειται να υπάρξει απτό αποτέλεσμα από τη συνάντηση του έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, με τον ισπανό ομόλογό του Luis de Guindos, σήμερα, Παρασκευή, στη Μαδρίτη, εκτίμησε ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας, Felipe Gonzalez (Φελίπε Γκονθάλεθ).
Κατά τη διάρκεια παρέμβασής του σε φόρουμ ο σοσιαλιστής πολιτικός σημείωσε ότι από τη συνάντηση των δύο ανδρών «δεν θα βγει τίποτα», για να προσθέσει ότι «η Ελλάδα έχει κάνει λάθος όσον αφορά την προσέγγισή της».
Ο Felipe Gonzalez σημείωσε ότι ύστερα από πέντε χρόνια με το ξέσπασμα της κρίσης χρέους, «όλες οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση –η απάλειψη της τρόικας δυσκολεύει τις διαπραγματεύσεις– οδηγούν στην εκτίμηση ότι δεν ήταν προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης».
Αναφερόμενος δε στην Ισπανία, σημείωσε ότι και η Ισπανία δεν είναι μια χώρα που έχει πλήρως διασωθεί, παρά το γεγονός ότι η τρόικα την επιβλέπει.
Όπως σημείωσε, η Ισπανία είχε μια διάσωση χαμηλού κόστους και πρόσθεσε ότι κατά μέσο όρο, η προσπάθεια που πρέπει να κάνουμε για να αποπληρώσουμε το δημόσιο χρέος είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή της Ελλάδας και αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι Έλληνες.
Παράλληλα, ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας υπερασπίστηκε τη στάση της χώρας του και υπογράμμισε ότι η Ισπανία και η Ιταλία αυτή τη στιγμή είναι πιο κοντά στην Ελλάδα απ' ό,τι η Γερμανία.

Μεταφραστική επιμέλεια: Ελ. Κάτσουρα
www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης