Τελευταία Νέα
Οικονομία

Βαρουφάκης από Μαδρίτη: Συμφωνία πριν τα τέλη Μαΐου, αλλά όχι στο Eurogroup της 11ης Μαΐου

Βαρουφάκης από Μαδρίτη: Συμφωνία πριν τα τέλη Μαΐου, αλλά όχι στο Eurogroup της 11ης Μαΐου
Η επίτευξη συμφωνίας είναι εφικτή εντός των ερχόμενων δύο εβδομάδων, δήλωσε χθες Πέμπτη ο Γ. Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στο βρετανικό BBC
(upd2)Τη βεβαιότητα πως θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών πριν τα τέλη του τρέχοντος μηνός, Μαΐου, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, από τη Μαδρίτη όπου βρίσκεται.
"Θα υπάρξει σίγουρα συμφωνία πριν από το τέλος Μαΐου, δεν αναμένεται όμως στο Eurogroup της Δευτέρας 11 Μαΐου", διεμήνυσε ο Γ. Βαρουφάκης, αμέσως μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Ισπανό ομόλογό του, Luis De Quindos.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε τρία 24ωρα πριν το Eurogroup της 11 Μαΐου και εντάσσεται στην προσπάθεια του Γ. Βαρουφάκη να βρει όσο το δυνατόν περισσότερους συμμάχους για την κρίσιμη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Δευτέρας.
Ο Γ. Βαρουφάκης επιδόθηκε σε μπαράζ επαφών με Ευρωπαίους ομολόγους του, καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, καθώς ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά την Ελλάδα για την επίτευξη συμφωνίας.
Η επίτευξη συμφωνίας είναι εφικτή εντός των ερχόμενων δύο εβδομάδων, δήλωσε χθες Πέμπτη ο Γ. Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στο βρετανικό BBC.
Εν τω μεταξύ, σε δηλώσεις του νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα σχετικά με την επίσκεψη του έλληνα ομολόγου του στη Μαδρίτη, ο Luis de Guindos είχε αναφέρει ότι θα τον υποδεχθεί με «εποικοδομητικό πνεύμα», όπως άλλωστε και όλους τους ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών όταν επισκέπτονται την Ισπανία.
Μάλιστα, διαβεβαίωσε ότι κανείς δεν θέλει η Ελλάδα να αποχωρήσει από το ευρώ και ότι πρέπει να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις προκειμένου να επιτευχθεί μια συμφωνία σχετικά με την επέκταση του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης, αν και υπενθύμισε ότι υπάρχουν κανόνες που πρέπει να τηρούνται.
«Εκτιμώ ότι για το καλό της ελληνικής κοινωνίας και της Ευρώπης, θα φθάσουμε σε μια λύση τις επόμενες ημέρες», τόνισε.

(Παρασκευή 8 Μαΐου 2015, ώρα 15:49)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης