Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τσιρώνης: Σκανδαλώδεις οι όροι παραχώρησης του Ελληνικού στη Lamda Development

Τσιρώνης: Σκανδαλώδεις οι όροι παραχώρησης του Ελληνικού στη Lamda Development
"Η περίπτωση του Ελληνικού δεν ωφελεί σε καμία στοιχειώδη ρευστότητα την ελληνική οικονομία"
Σκανδαλώδεις χαρακτήρισε ο Γ. Τσιρώνης τους όρους και το τίμημα για την παραχώρηση του «Ελληνικoύ» στη Lamda Development.
Ειδικότερα, ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Γ. Τσιρώνης, δίνοντας το παρών σε εκδήλωση κατοίκων του Ελληνικού, κατέστησε σαφές πως τόσο οι όροι της σύμβασης για το Ελληνικό όσο και το τίμημά της είναι σκανδαλώδεις».
Παράλληλα, υπογράμμισε πως η αξιοποίηση του πρώην αερολιμένα Αθηνών «δεν συνεισφέρει ούτε στο ελάχιστο στην υπόθεση των ιδιωτικοποιήσεων και της διαπραγμάτευσης. Σε αντίθεση με άλλους τομείς όπου πιθανά η κυβέρνηση να δεχθεί πιέσεις να συνεχίσει τις ιδιωτικοποιήσεις. Η περίπτωση του Ελληνικού δεν ωφελεί σε καμία στοιχειώδη ρευστότητα την ελληνική οικονομία».
«Υπ’ αυτή την έννοια είναι ευκαιρία τώρα να αλλάξουμε πολιτική ριζικά. Να οδηγηθούμε σε μια ήπια ανάπτυξη που την έχει ανάγκη η περιοχή, μια περιοχή που έχει υπέρ προσφορά δομημένου χώρου. Σε μια φούσκα ακινήτων ο χώρος αυτός δεν διατίθεται, ενώ παράλληλα μια περεταίρω δόμηση θα τινάξει αυτή τη φούσκα στον αέρα» διέτεινε παράλληλα.
Επικαλούμενος έρευνα του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, προέκρινε πως «η σοβαρή ανάπτυξη ενός Μητροπολιτικού Πάρκου με ήπιες χρήσεις όπως το οραματίζονται οι κάτοικοι και όπως είχαν δεσμευτεί παλιότερα όλες οι κυβερνήσεις, θα είναι ένας πυλώνας για πολύ μεγάλη οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή».
Εκφράζοντας την αντίθεσή του στα σχέδια της Lamda Development, ο Γ. Τσιρώνης κατέληξε πως «πρέπει να αντιμετωπίσουμε την Αθήνα ως μια πόλη που πάσχει από υπερδόμηση και γι’ αυτό δεν είναι ελκτική για τους τουρίστες. Είμαστε στο σημείο όπου πρέπει να δούμε σοβαρά τι σημαίνει ελεύθερος χώρος, δημόσιος χώρος που δεν κατασπαταλείται σε τραπεζοκαθίσματα και άλλες ιδιωτικού περιεχομένου χρήσεις, πως θα μπορέσουμε πραγματικά να αξιοποιήσουμε αυτόν τον χώρο προς όφελος του πολίτη, του περιβάλλοντος, και της υγείας μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης