Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guindos (Ισπανία): Δεν είναι δύσκολο να επιτευχθεί μια συμφωνία με την Ελλάδα

Guindos (Ισπανία): Δεν είναι δύσκολο να επιτευχθεί μια συμφωνία με την Ελλάδα
Η Ισπανία έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει με αξιώσεις την προεδρία του Eurogroup, τόνισε ο ισπανός υπουργός Οικονομικών
Δεν είναι δύσκολο να επιτευχθεί μια συμφωνία για την Ελλάδα, τόνισε ο ισπανός υπουργός Οικονομικών, Luis de Guindos, μετά το πέρας της συνεδρίασης του Ecofin, προσθέτοντας ότι έχουμε τον χρόνο γι' αυτό.
Στο πλαίσιο αυτό προειδοποίησε ότι η Ελλάδα παρουσιάζει σημάδια ότι η κατάσταση γίνεται πιο περίπλοκη, όπως είναι η χειρότερη του αναμενόμενου εξέλιξη των φορολογικών εσόδων και των τραπεζικών καταθέσεων.
Για αυτό τον λόγο, σημειώνει, μια συμφωνία σχετικά με τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που θα επέτρεπαν τη συνέχιση του δεύτερου προγράμματος διάσωσης της χώρας θα διευκόλυνε πολύ τα πράγματα για την Ελλάδα.
Επίσης, επισήμανε ότι για να επιτευχθεί αυτή η συμφωνία πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια από την Ελλάδα και τους θεσμούς.
Αναφερόμενος τέλος στην προοπτική να διαδεχθεί τον Jeroen Dijsselbloem στην προεδρία του Eurogroup, σημείωσε ότι η Ισπανία έχει τη δυνατότητα να τη διεκδικήσει με αξιώσεις, αναφερόμενος στην στροφή προς την ανάπτυξη της ισπανικής οικονομίας, κάτι που, όπως είπε, πριν από τρία χρόνια κανείς δεν θα πίστευε ότι θα ήταν η χώρα που θα παρουσίαζε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη το 2015.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης