Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Γιατί ο Στουρνάρας έχει τελειώσει από την ΤτΕ – Η απομάκρυνση του έχει μεθοδευτεί – Πρέπει να παραιτηθεί

Γιατί ο Στουρνάρας έχει τελειώσει από την ΤτΕ – Η απομάκρυνση του έχει μεθοδευτεί – Πρέπει να παραιτηθεί
Γιατί ο Γιάννης Στουρνάρας πρέπει να παραιτηθεί από την ΤτΕ; - Η κυβέρνηση είναι εναντίον του
Εδώ και εβδομάδες μεθοδεύεται η διαδικασία απομάκρυνσης του Γιάννη Στουρνάρα του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.
Η απομάκρυνση Στουρνάρα είχε σχεδιαστεί προεκλογικώς από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καθώς ο Στουρνάρας με ανεύθυνες διαρροές παίζοντας το παιχνίδι της προηγούμενης κυβέρνησης προσπαθούσε να πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ.
Όταν ανέλαβε την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ πάλι ο Στουρνάρας λειτουργούσε ενάντια στην στρατηγική της κυβέρνησης μέχρι ότου ο Στουρνάρας και οι άνθρωποι του, οι μεταφερόμενοι από το ΥΠΟΙΚ - οι γνωστοί ανεπάγγελτοι -  παρασκηνιακώς άρχισαν να πλήττουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στα μέσα ενημέρωσης και στις Βρυξέλλες.
Είναι ξεκάθαρο ότι ο Στουρνάρας ο οποίος ανέλαβε την διοίκηση της ΤτΕ με ανέντιμο και ανήθικο τρόπο, ζητώντας να εκδιωχθεί ο καλύτερος κεντρικός τραπεζίτης ο Γιώργος Προβόπουλος για να «βολευτεί» στην θέση του διοικητή, όλο αυτό το διάστημα δεν ήταν σύμμαχος αλλά εχθρός της κυβέρνησης.
Τα περί ανεξαρτησίας της θεσμικής αρχής της ΤτΕ τα ποδοπάτησε, ενώ ειδικά με τις εκροές καταθέσεων συνέβαλλε σκόπιμα στην επιδείνωση του κλίματος.
Εδώ και εβδομάδες υπάρχουν πληροφορίες ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει την παραίτηση Στουρνάρα αλλά ο ίδιος δεν παραιτείται.
Όμως οι νέες πληροφορίες για σκόπιμες διαρροές από την ΤτΕ εις βάρος της κυβέρνησης εγείρουν μείζον ζήτημα ανεξαρτησίας και μείζον ζήτημα για τον ρόλο που διαδραματίζει ο θεσμός της ΤτΕ.
Ο Γιάννης Στουρνάρας θα έχει την τύχη του Πανίκου Δημητριάδη της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου γιατί αντί να λειτουργήσει θεσμικά ήταν ο κομματικά διοριζόμενος τραπεζίτης της ΝΔ που δούλευε εις βάρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Υποσημείωση

Ο Γιάννης Στουρνάρας και η παρέα του η φερτή από το ΥΠΟΙΚ, στο γραφείο τύπου και κάποιες κυρίες και κύριοι απέδειξαν στην σύντομη διαδρομή τους ότι λειτούργησαν με κομματικά και όχι εθνικά κριτήρια.
Η μικρότητα ορισμένων εξ αυτών ήταν τόσο έντονη που ενδεικτικά αναφέρουμε επειδή ως bankingnews.gr είχαμε υπερασπιστεί την διοίκηση Προβόπουλου, ο διοικητής αυτός εν ονόματι Γιάννης Στουρνάρας τηλεφωνούσε τους τραπεζίτης και απαιτούσε να διακόψουν τις διαφημίσεις από το bankingnews.gr.
Η μικρότητα των ανθρώπων αυτών έδειχνε και το υπόβαθρο τους, την προσωπικότητα τους και τον ρόλο τους.
Ο Στουρνάρας πρέπει να παραιτηθεί γιατί λειτουργεί με κομματικά κριτήρια εις βάρος της κυβέρνησης.
Γιατί όλο αυτό το διάστημα έχει υπονομεύσει την προσπάθεια διάσωσης της Ελλάδος
Γιατί δεν μπορεί ο πρώην υπουργός Οικονομικών των μνημονίων να είναι κεντρικός τραπεζίτης.
Ο Γιάννης Στουρνάρας πρέπει να παραιτηθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης