Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις για το ουκρανικό χρέος - Βολές Κιέβου προς τους πιστωτές

Σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις για το ουκρανικό χρέος - Βολές Κιέβου προς τους πιστωτές
Η κυβέρνηση του Κιέβου καταγγέλλει τη στάση της επιτροπής των πιστωτών, χαρακτηρίζοντάς την ως ανεύθυνη
Σε αδιέξοδο έχουν περιέλθει οι διαπραγματεύσεις για την αναδιάρθρωση του ουκρανικού χρέους των 23 δισ. δολαρίων, καθώς το Κίεβο καταγγέλλει τους πιστωτές για αδιαφάνεια, ανευθυνότητα και έλλειψη καλής πίστης.
Η Ουκρανία στοχεύει στην επίτευξη οριστικής συμφωνίας για το χρέος της, έως τον Ιούνιο, καθώς σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύει με άμεση χρεοκοπία.
Ωστόσο, όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η κυβέρνηση του Κιέβου καταγγέλλει τη στάση της επιτροπής των πιστωτών, χαρακτηρίζοντάς την ως ανεύθυνη.
«Η κυβέρνηση εκφράζει την ανησυχία της για την προσέγγιση της επιτροπής σχετικά με το δημόσιο χρέος αλλά και για την απροθυμία της για επιτάχυνση των διαδικασίας» αναφέρει η αιχμηρή ανακοίνωσης του ουκρανικού υπουργείου Οικονομικών.
«Η κυβέρνηση δεσμεύεται για μία διαφανή, υπεύθυνη και καλόπιστη διαπραγμάτευση. Το ίδιο προσδοκά και από την επιτροπή» καταλήγει η ανακοίνωση του Κιέβου.
Η οργή της ουκρανικής κυβέρνησης προκλήθηκε κατόπιν δημοσιευμάτων περί παράτασης των διαδικασιών καθ’ όλη τη διάρκεια του Καλοκαιριού, λόγω της απροθυμίας των πιστωτών να ικανοποιήσουν το αίτημα περί κουρέματος.
Από την πλευρά των πιστωτών, καθίσταται σαφές πως το haircut δεν συνεισφέρει στη βιωσιμότητα του χρέους, δεδομένου πως η Ουκρανία βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση και η οικονομία της καταρρέει.
Σύμφωνα με τους ίδιους, η καλύτερη λύση έγκειται στην επιμήκυνση των ωριμάνσεων των ουκρανικών ομολόγων, εξέλιξη η οποία θα δώσει «ανάσα» στο Κίεβο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης