Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νέα επίθεση της «Αυγής» κατά του Στουρνάρα (ΤτΕ) – Δεν βοηθά να ξεπεραστεί η σημερινή πιστωτική ασφυξία

Νέα επίθεση της «Αυγής» κατά του Στουρνάρα (ΤτΕ) – Δεν βοηθά να ξεπεραστεί η σημερινή πιστωτική ασφυξία
Το δημοσίευμα κατηγορεί τον κ.Στουρνάρα ότι έχει πολιτικές φιλοδοξίες και επιθυμεί να ηγηθεί του μνημονιακού μετώπου
Μια ακόμα επίθεση κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Στουρνάρα εξαπολύει σε σημερινό της άρθρο η εφημερίδα «Αυγή», αναφερόμενη στο mail που διέρρευσε από την ΤτΕ.
Μια ημέρα από το πρωτοσέλιδο της με τίτλο «Υπόλογος ο Στουρνάρας», η «Αυγή» επανέρχεται αφήνοντας αιχμές κατά του διοικητή της ΤτΕ ότι δεν μπορεί ή δεν θέλει να στηρίξει την εθνική προσπάθεια καθώς και ότι έχει πολιτικές φιλοδοξίες και ότι επιθυμεί να ηγηθεί του μνημονιακού μετώπου.

Το δημοσίευμα της «Αυγής» είναι το εξής:
«Μια εφημερίδα αποκάλυψε ένα e-mail το οποίο έφυγε από το περιβάλλον του κυρίου Στουρνάρα και το οποίο στην ουσία είναι μπούσουλας για ένα άρθρο σε μια άλλη εφημερίδα, το οποίο περιγράφει την οικονομία και τις προσπάθειες της κυβέρνησης με μελανά χρώματα
Επιτυχία της "Εφ.Συν." που το εξασφάλισε, δεν ξέρουμε αν θα αποκαλύψει την πηγή της.
Επιτυχία και του δημοσιογράφου στον οποίο απευθυνόταν το e-mail να έχει τόσο υψηλές διασυνδέσεις με την ΤτΕ.
Ουδείς ψόγος για τους δημοσιογράφους.
Αυτός, όμως, που φαίνεται πως δεν κάνει καλά τη δουλειά του είναι ο διοικητής της ΤτΕ, καθώς, στην πιο αθώα εκδοχή, στενοί συνεργάτες του κάτω από τη μύτη του, αντί να δουλεύουν στην κατεύθυνση της σταθερότητας της οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος, δίνουν επιχειρήματα που στρέφονται εναντίον αυτού που έχουν ταχθεί να υπηρετούν.
Εάν υπάρχει υποκλοπή, αυτό θα πρέπει να καταγγελθεί στη Δικαιοσύνη.
Ο δημοσιογράφος δεν είναι δικαστήριο για να δέχεται ή να απορρίπτει ειδήσεις ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο αποκτήθηκαν.
"Έχει βάλει στο μάτι η κυβέρνηση τον κ. Στουρνάρα;" ρωτούν πολλοί.
Πριν από τις εκλογές, όταν ο Γ. Στουρνάρας ήταν ΥΠΟΙΚ της κυβέρνησης Σαμαρά και πιο πριν συνεργάτης Σημίτη, Γιάννου Παπαντωνίου κ.λπ. - δεν προέκυψε από παρθενογένεση δηλαδή -, ο Αλ. Τσίπρας είχε προειδοποιήσει τον Αντ. Σαμαρά να μην προχωρήσει στην τοποθέτηση διοικητή της ΤτΕ χωρίς τη σύμφωνη γνώμη και του ΣΥΡΙΖΑ, που θα ήταν η επόμενη κυβέρνηση.
Έχει ήδη συγκροτηθεί η επιτροπή για τα Μνημόνια, η οποία θα κρίνει τον ρόλο όλων όσοι ενεπλάκησαν στην υπόθεση αυτή, και ο Γ. Στούρναρας είναι ένα από τα κορυφαία πρόσωπα του δράματος.
Ο πρωθυπουργός είπε την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή πως δεν αντιμετωπίζει τον διοικητή με διάθεση ρεβανσισμού, αλλά ο κ. Στουρνάρας θα κριθεί με γνώμονα την επιτυχία με την οποία ανταποκρίνεται στην αποστολή του.
Η ύπαρξη του επίμαχου e-mail, και όχι η δημοσιογραφική ανάδειξή του, δείχνει πως ο διοικητής της ΤτΕ ή δεν μπορεί ή δεν θέλει να στηρίξει την εθνική προσπάθεια.
Η κυβέρνηση έχει επίσης σχηματίσει, βάσιμα όπως λέει, την εικόνα ότι και στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. της ΕΚΤ ο κύριος Στουρνάρας - αν όχι διά πράξεων, τουλάχιστον διά παραλείψεων - δεν βοηθάει να ξεπεραστεί η σημερινή πιστωτική ασφυξία.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε - στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ - ότι, αν ο κύριος Στουρνάρας σκοπεύει να κατέβει στην πολιτική, αν θέλει να ηγηθεί του μνημονιακού μετώπου, αυτό δεν μπορεί να το κάνει με όχημα τη θέση την οποία κατέχει σήμερα.
Και τα δύο μαζί, Giannis, forget it».

Σαφείς αιχμές κατά του κ.Στουρνάρα έχουν αφήσει και μια σειρά υπουργών και στελεχών της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, όπως μεταξύ άλλων ο υπ. Εσωτερικών, Ν. Βούτσης, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Ν. Φίλης και Θ. Πετράκος.
Τα στελέχη αυτά υποστηρίζουν πως ο κ.Στουρνάρας όχι μόνο δεν βοηθά την κυβέρνηση αλλά την υπονομεύει στις διαπραγματεύσεις καθώς και ότι λειτουργεί σαν όργανο κατά της κυβέρνησης.
Μάλιστα ο κ.Πετράκος είχε ζητήσει την παραίτηση του κ.Στουρνάρα, υπογραμμίζοντας πως «δεν σέβεται τη λαϊκή εντολή» και ότι «λειτουργεί σαν υπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης» ενώ και ο Ν.Φίλης είχε παραδεχθεί ότι υπάρχει πρόβλημα με τον κ. Στουρνάρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης