Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Αν ήμουν ο Στουρνάρας θα είχα παραιτηθεί – Θέμα η αυτονομία των κεντρικών τραπεζών από τον δημόσιο έλεγχο

Κατρούγκαλος: Αν ήμουν ο Στουρνάρας θα είχα παραιτηθεί – Θέμα η αυτονομία των κεντρικών τραπεζών από τον δημόσιο έλεγχο
«Δημοψήφισμα μόνο στην απειροελάχιστη πιθανότητα να επικρατήσουν οι άλλες λογικές, που θα μας θέσουν τελεσίγραφο»
«Αν ήμουν ο κ. Στουρνάρας θα υπέβαλα παραίτηση», ανέφερε σήμερα, Τετάρτη, ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, από το ραδιόφωνο του Alpha, διευκρινίζοντας πως η δήλωσή του δεν αποτελεί προτροπή στον επικεφαλής της ΤτΕ.
Αναλυτικότερα, ανέφερε ότι ο κ. Στουρνάρας θα έπρεπε να παραιτηθεί, δεδομένου ότι έχει ασκήσει διαφορετική πολιτική, από αυτή που εφαρμόζει σήμερα η κυβέρνηση.
Στη συνέχεια, ο κ. Κατρούγκαλος έθεσε ζήτημα αυτονομίας των κεντρικών τραπεζών, υπογραμμίζοντας ότι «υπάρχει θέμα, κατά πόσο είναι αποδεκτό οι κεντρικοί τραπεζίτες να είναι τόσο αυτονομημένοι απ’ τον δημόσιο έλεγχο».
Σχετικά με το ζήτημα του δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι οι πιθανότητες είναι «απειροελάχιστες», μόνο σε περίπτωση που επικρατήσουν οι λογικές που θέτουν τελεσίγραφα.
«Εφόσον η συμφωνία θα είναι εντός του πλαισίου της εντολής που πήραμε τότε δεν έχουμε λόγο για δημοψήφισμα», σχολίασε έπειτα, ενώ πρόσθεσε ότι εκτιμά πως «θα έχουμε συμβιβασμό ακόμα και αν χρειαστεί να μεταθέσουμε ορισμένες απ’ τις προεκλογικές μας εξαγγελίες».
«Με βάση τη συμφωνία των προηγούμενων {συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ} θα υπήρχαν 7 χιλιάδες νέες συμφωνημένες απολύσεις στο δημόσιο φέτος», υποστήριξε ο κ. Κατρούγκαλος, ο οποίος τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να επανορθώσει αυτές τις αδικίες και να ρυθμίσει το γενικό χαρακτήρα της συμφωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης