Τελευταία Νέα
Πολιτική

Προειδοποίηση Λαφαζάνη σε Στουρνάρα - Θα διερευνηθούν οι ευθύνες για τα εγκλήματα σε Αγροτική και Τ.Τ.

Προειδοποίηση Λαφαζάνη σε Στουρνάρα - Θα διερευνηθούν οι ευθύνες για τα εγκλήματα σε Αγροτική και Τ.Τ.
Θα εξιχνιαστούν όλα τα εγκλήματα και θα αποδοθούνε ευθύνες στο έγκλημα της ΑΤΕ προειδοποίγησε τον Γ. Στουρνάρα ο Π. Λαφαζάνης
Επίθεση στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, εξαπέλυσε υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατηγορώντας ότι έχει ευθύνες, γιατί ως υπουργός Οικονομικών συμμετείχε στη διάλυση της Αγροτικής Τράπεζας (ΑΤΕ).
Σε παρέμβαση του στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, ο κ. Λαφαζάνης προειδοποίησε ότι θα διερευνηθεί πλήρως για πολιτικές και ποινικές ευθύνες και δεν θα μείνει ατιμώρητο «όχι μόνο το μέγα αυτό σκάνδαλο της μεταπολίτευσης», αλλά και η ιδιωτικοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
«Θα εξιχνιαστούν όλα τα εγκλήματα και θα αποδοθούνε ευθύνες στο έγκλημα της ΑΤΕ.
Ο μέγας, ο ανεξάρτητος διοικητής σήμερα της Τράπεζας της Ελλάδος, ως υπουργός Οικονομικών συμμετείχε στο μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης.
Έκρινε σε μια νύχτα μη βιώσιμη την ΑΤΕ.
Τον είχαμε ρωτήσει τότε με ποια στοιχεία.
Δεν τα έφερε στη Βουλή ποτέ», τόνισε ο κ. Λαφαζάνης και προσέθεσε:
«Η Τράπεζα Πειραιώς πήρε προίκα την καλή ΑΤΕ.
Οι απαιτήσεις των πιστωτών πήγαν στην Τράπεζα Πειραιώς. γιατί έχει τεράστιες υποθήκες και θα πάρει δεκάδες εκατομμύρια Αυτά είναι τα εγκλήματα.
Εμείς καταγγείλαμε τότε τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για το έγκλημα αυτό, αλλά αυτός αγέρωχος στην άθλια αυτή κατάσταση, δεν απάντησε».
«Το ίδιο συνέβη και στο ΤΤ, που το έκανε σε μια νύχτα μη βιώσιμο και σε ένα βράδυ έχασε το ελληνικό δημόσιο 13 δισ. ευρώ από τις διαδικασίες διάσωσης της Eurobank» τόνισε ο κ. Λαφαζάνης και κατέληξε:
«Δεν θα μείνει τίποτα ατιμώρητο.
Όλα θα εξιχνιαστούν σε βάθος και θα αποδοθούν ευθύνες και πολιτικές και ποινικές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης