Τελευταία Νέα
Οικονομία

Βερολίνο: Κίνηση αντιπερισπασμού - Σχέδια για ταμείο στήριξης της Ελλάδας για να κλείσει οριστικά το θέμα των αποζημιώσεων

Βερολίνο: Κίνηση αντιπερισπασμού - Σχέδια για ταμείο στήριξης της Ελλάδας για να κλείσει οριστικά το θέμα των αποζημιώσεων
Τα σχέδια του Βερολίνου για τη σύσταση του ταμείου αφορούν στη σύσταση ταμείου για το μέλλον, ενός έργου καθαρά κοινωνικού χαρακτήρα
Σχέδια για τη σύσταση ειδικού ταμείου για την Ελλάδα εξετάζει η Γερμανία, σε μια προσπάθεια προσπάθεια οι δύο χώρες να έρθουν πιο κοντά και παρά τις ναζιστικές θηριωδίες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που τις χωρίζουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται τόσο το πρακτορείο Bloomberg, όσο και η γερμανική εφημερίδα Die Welt, πρόκειται για μια απόπειρα της Γερμανίας να συμφιλιωθεί με την Ελλάδα.
Τα σχέδια του Βερολίνου για τη σύσταση του ταμείου αφορούν στη σύσταση ταμείου για το μέλλον, ενός έργου καθαρά κοινωνικού χαρακτήρα.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η Γερμανία μπορεί να εξετάζει τη σύσταση ενός τέτοιου ταμείου, ωστόσο φαίνεται να αξιώνει πως δεν πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή, προτού επέλθει οριστική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών. 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το εν λόγω ταμείο θα έχει προϋπολογισμό ύψους 1 δισ. ευρώ - σε ετήσια βάση - για τα έτη 2014 - 2017 και στόχος του θα είναι η προώθηση κοινών αναπτυξιακών έργων με γερμανική χρηματοδότηση.
Τα σχέδια αυτά φαίνεται πως τα υποστηρίζει και η ίδια η Γερμανίδα Καγκελάριος, A. Merkel.
Kατά τις ίδιες πληροφορίες, το Βερολίνο είναι πρόθυμο να χορηγήσει χρηματοδότηση για επενδύσεις σε υποδομές, σε χωριά της Ελλάδας που υπέφεραν από τις αγριότητες των ναζί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης