Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Αν ο Στουρνάρας θέλει να γλιτώσει την εκδίωξη από την ΤτΕ, υπάρχει τρόπος να πείσει τον Draghi να αυξήσει τα έντοκα

Αν ο Στουρνάρας θέλει να γλιτώσει την εκδίωξη από την ΤτΕ, υπάρχει τρόπος να πείσει τον Draghi να αυξήσει τα έντοκα
Εδώ στήριξε τον Σαμαρά, μπορεί άνετα να στηρίξει και τον Τσίπρα, πιστέψτε με πολύ άνετα μάλιστα....

Για όσους παρακολουθούν με προσοχή την στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν επιπόλαια την άποψη έλα μωρέ αυτοί δεν έχουν στρατηγική κάνουν ότι τους κατέβει στο κεφάλι.
Η άποψη αυτή φαινομενικά και επιφανειακά μπορεί να θεωρηθεί και σωστή αλλά πρακτικά ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν και μάλιστα όχι απλά καλά αλλά άριστα καθώς στην προπαγάνδα είναι πρώτοι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.  
Η περίπτωση Στουρνάρα αποδεικνύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα σχέδιο το οποίο θα μπορούσαμε να ονομάσουμε σατανικό.
Είναι 1000% βέβαιο ότι ξέρουν τι κάνουν και το κάνουν πολύ καλά.
Τι θέλουμε να πούμε;
Ο ΣΥΡΙΖΑ προφανώς και γνωρίζει ότι ο Στουρνάρας που εφάρμοσε τα μνημόνια δεν μπορεί να είναι της λογικής ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει ότι ο Κ. έστειλε στον Τσ. το email κατ΄ εντολή του Στουρνάρα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει ότι προεκλογικώς και παρασκηνιακώς ο Στουρνάρας τους κάνει πόλεμο.
Θυμίζουμε ότι κάποια στιγμή ο Στουρνάρας έλεγε στους διαδρόμους του δευτέρου ορόφου της Τράπεζας της Ελλάδος «εμένα δεν με κουνάει κανείς έχω φίλο τον Δραγασάκη και αν χρειαστεί θα επικαλεστώ ότι οι στενοί μου συγγενείς ήταν αντάρτες στον εμφύλιο πόλεμο».
Με βάση το καταστατικό της Τράπεζας της Ελλάδος ο διοικητής της ΤτΕ πρέπει να συνεπικουρεί την ασκούμενη οικονομική πολιτική.
Όμως ο Στουρνάρας είχε ασκήσει άλλη πολιτική ως ΥΠΟΙΚ άρα ποια πολιτική να στηρίξει του ΣΥΡΙΖΑ ή την δική του όταν ήταν υπουργός Οικονομικών;
Όλα αυτά όμως δεν αποδεικνύουν το αρχικό μας επιχείρημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στρατηγική.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια τόσο πραγματικά δύσκολη συγκυρία και κρισιμότατη διαπραγμάτευση με τους ετέρους ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ γιατί αποφασίζει να χτυπήσει τον Στουρνάρα και να προκαλέσει και την ΕΚΤ;
Σαν να είναι πολύ λάθος αυτή η στρατηγική;
Ίσως όχι.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πιέζει ή κατά το λαϊκώς γραφόμενο στριμώχνει τον Στουρνάρα άπαξ και ξέρουν ότι δεν είναι κυβερνητικός να στραφεί στον Draghi της ΕΚΤ και να προσπαθήσει να τον πείσει να αυξήσει το όριο των εντόκων.
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι αν ο Στουρνάρας καταφέρει να πείσει τον Draghi να αυξήσει τα έντοκα από 14,9 στα 18 με 18,5 δισεκ. είναι βέβαιο ότι θα μείνει στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Το κλειδί για την παραμονή του Στουρνάρα στην ΤτΕ είναι τα έντοκα και μόνο.
Το υποστηρίζουμε αυτό γιατί μια θεωρητικώς έξυπνη πολιτική θα ήταν «πρώτα να ολοκληρωθεί η συμφωνία και μετά να ασχοληθούν με τον Στουρνάρα π.χ. το Φθινόπωρο»
Η πίεση στον Στουρνάρα είναι σκόπιμη.
Ξέρουν  πόσο λάτρης της θέσης είναι και σκόπιμα τον πιέζουν ώστε να τον υποχρεώσουν να ασχοληθεί σοβαρά με τα έντοκα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου και πως θα αυξηθεί το όριο τους.
Κάποτε ο Νίκος Γκαργκάνας ήταν διοικητής στην ΤτΕ είχε πει το 2004 «εμένα δεν με κουνάει κανείς θα με πάρουν από την ΤτΕ μόνο μέσα σε φέρετρο».
Ευτυχώς δεν χρειάστηκε το φέρετρο καθώς ο Γκαργκάνας χαίρει άκρας υγείας ενώ ακόμη καλύτερης υγείας χαίρει και η κόρη του Γκαργκάνα που εργάζεται στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Υπό αυτή την έννοια λοιπόν επειδή και ο Στουρνάρας χαίρει άκρας υγείας ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δύο επιλογές
1)Να συνεχίσει να πιέζει τον Στουρνάρα ώστε να ενδιαφερθεί για τα έντοκα
2)Ο Στουρνάρας να συνεχίσει να επιτίθεται παρασκηνιακά στην κυβέρνηση και κάποια στιγμή ο κίτρινος φάκελος θα ανοίξει και ο Στουρνάρας θα βρεθεί εκτός Τράπεζας της Ελλάδος.
Ο Στουρνάρας πρέπει να συνεργαστεί.
Να αφήσει τους συμβούλους για κλάματα που διαθέτει, να κόψει τα πολύωρα τηλέφωνα στους δημοσιογράφους και να ασχοληθεί με την στήριξη της κυβέρνησης.
Εδώ στήριξε τον Σαμαρά, μπορεί άνετα να στηρίξει και τον Τσίπρα, πιστέψτε με πολύ άνετα μάλιστα.

(Πρώτη ενημέρωση: Πέμπτη 14 Μαΐου 2015, ώρα 01:24)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης