Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στουρνάρας (ΤτΕ): Δεν παραιτούμαι, δεν υπάρχει λόγος να το κάνω - Αρμονική η συνεργασία με την κυβέρνηση

Στουρνάρας (ΤτΕ): Δεν παραιτούμαι, δεν υπάρχει λόγος να το κάνω - Αρμονική η συνεργασία με την κυβέρνηση
Εγώ τους βρήκα τη λύση για να πληρωθεί η δόση των 750 εκατ. στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τόνισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
Ύστερα από σειρά δηλώσεων κυβερνητικών στελεχών που καλούσαν τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, να παραιτηθεί, όπως πρόσφατα ο αναπληρωτής Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γ. Κατρούγκαλος, αλλά και τις συνεχείς επιθέσεις από την εφημερίδα «Αυγή», ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί.
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Τα Νέα» και στον δημοσιογράφο Χρήστο Παπαχρήστο, ο κ. Στουρνάρας τονίζει ότι δεν παραιτείται, διότι δεν βλέπει τον λόγο γιατί πρέπει να το κάνει και υπογραμμίζει ότι η συνεργασία του με την κυβέρνηση είναι αρμονική.
Ειδικότερα, τόνισε ότι «δεν παραιτούμαι, γιατί δεν βλέπω τον λόγο ότι πρέπει να το κάνω», ενώ στην παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι τον θεωρούν αντίπαλο, όπως είπε και ο Λαφαζάνης, ο κ. Στουρνάρας σημείωσε: «Το είπε, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ το ίδιο λέει, αλλά εγώ συνεργάζομαι αρμονικά με την κυβέρνηση για να βρεθούν λύσεις».
Ερωτηθείς αν έχει επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, ανέφερε πως όχι, «με τον πρωθυπουργό έχω καιρό να μιλήσω, αλλά συνεργάζομαι σε καθημερινή βάση με τον Δραγασάκη και τον Τσακαλώτο» και πρόσθεσε ότι «αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ήταν ότι εγώ τους βρήκα λύση για να πληρωθεί προχθές η δόση των 750 εκατομμυρίων στο ΔΝΤ».
Στην ερώτηση «αν βρέθηκαν με τόση ευκολία τα 750 εκατ. που δόθηκαν, φαντάζομαι ότι θα βρείτε και τα υπόλοιπα 500 που απαιτούνται για τη δόση στο τέλος Μαΐου», υπογράμμισε ότι «όχι, δεν υπάρχει άλλος λογαριασμός αυτού του είδους, υποθέτω όμως ότι θα βρεθούν από τα αποθεματικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης