Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNN Money: Η Ελλάδα επομένει για τις γερμανικές αποζημιώσεις και επιδεινώνει τις σχέσεις με τη Γερμανία

CNN Money: Η Ελλάδα επομένει για τις γερμανικές αποζημιώσεις και επιδεινώνει τις σχέσεις με τη Γερμανία
Οι γερμανικές αποζημιώσεις είναι ένα θέμα που αναδεικνύει με κάθε ευκαιρία η Αθήνα
Αυξάνει τις πιέσεις για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων η Ελλάδα, αναφέρει σε νέο δημοσίευμά του το CNN Money, σχολιάζοντας το βίντεο που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση τα τελευταία 24ωρα.
Η Αθήνα κλιμακώνει τις πιέσεις προς το Βερολίνο, ώστε η Γερμανία να αποζημιώσει την Ελλάδα για τις θηριωδίες των ναζί κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά το CNN Money, η ελληνική κυβέρνηση δημιούργησε ένα βίντεο, διάρκειας 50 δευτερολέπτων, στο οποίο περιγράφονται οι αγριότητες των ναζί και το οποίο προβάλλεται στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα.
Πρόκειται για ένα βίντεο που αποτυπώνει με τραγικό τρόπο τις θηριωδίες των ναζί κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, περιγράφοντας όλα τα δεινά που σημειώθηκαν τότε.
Στόχος αυτής της καμπάνιας είναι η διάσωση της ιστορικής μνήμης των Ελλήνων, σχολιάζει το πρακτορείο, αναπαράγοντας δηλώσεις του εκπροσώπου του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Όπως σημειώνει το CNN Money, η Αθήνα ισχυρίζεται ότι το Βερολίνο οφείλει να καταβάλλει αποζημιώσεις στην Ελλάδα, συνολικού ύψους 279 δισ. ευρώ για τα εγκλήματα πολέμου.
Το Βερολίνο από την πλευρά του επιμένει πως το θέμα έχει κλείσει και πως η Ελλάδα δεν δικαιούται να διεκδικεί τις γερμανικές αποζημιώσεις.
Οι γερμανικές αποζημιώσεις είναι ένα θέμα που αναδεικνύει με κάθε ευκαιρία η Αθήνα, ιδίως από το 2010 και ύστερα κι ενώ η Ελλάδα διαπραγματεύεται με τους Ευρωπαίους - και τους Γερμανούς - για τα πακέτα διάσωσης που λαμβάνει.
Οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας έχουν επιδεινωθεί ραγδαία μετά την κλιμάκωση των επιθέσεων από την πλευρά της νέας ελληνικής κυβέρνησης προς το Βερολίνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης