Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χουντής (ΥΠΕΞ): Ευθύνη του κ. Στουρνάρα και ρόλος της ΕΚΤ να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της ρευστότητας

Χουντής (ΥΠΕΞ): Ευθύνη του κ. Στουρνάρα και ρόλος της ΕΚΤ να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της ρευστότητας
«Δεν μπορούν ευρωπαϊκοί θεσμοί να ζητούν με εκβιαστικό τρόπο πράγματα έξω απ’ τις αρμοδιότητες τους»
Είναι ευθύνη του κ. Στουρνάρα, διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, αλλά και ρόλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της ρευστότητας στην Ελλάδα, ανέφερε σήμερα, Παρασκευή, από το ραδιόφωνο του Alpha, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Χουντής.
Ερωτηθείς σχετικά με την υπόθεση του διαβόητου mail, που φέρεται να απέστειλε στενός συνεργάτης του κ. Στουρνάρα, ο κ. Χουντής σχολίασε με νόημα ότι η ΤτΕ όφειλε να «χτυπήσει καμπανάκι» για τα περιθώρια των αποθεματικών της και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, αντί να βγάζει τέτοια mail.
Στη συνέχεια, ο κ. Χουντής, αναφέρθηκε και στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις της χώρας με τους εταίρους της, ήτοι την ΕΕ, την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ, καθιστώντας σαφές πως και ο ίδιος συντάσσεται με την ανακοίνωση ότι «αυτό που ζητούν οι εταίροι μας είναι κόκκινες γραμμές του λαού».
«Δεν μπορούν ευρωπαϊκοί θεσμοί να ζητούν με εκβιαστικό τρόπο πράγματα έξω απ’ τις αρμοδιότητες τους», υπογράμμισε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ, για να προσθέσει, έπειτα, πως αποτελεί «κόκκινη γραμμή», να επιτευχθεί συμφωνία που να μην κλείνει την προοπτική της Ελλάδας να μπει ξανά σε αναπτυξιακή τροχιά.
Παράλληλα, τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να πει όχι σε περαιτέρω υφεσιακά μέτρα, αλλά ότι στόχος είναι να δεχθεί μια λύση που θα ανοίγει το θέμα του χρέους και της ανάπτυξης.
«Να επιδιώξουμε όλοι μαζί να βγάλουμε μια συμφωνία-λύση και να μην πάρουμε περαιτέρω μέτρα λιτότητας», κατέληξε ο κ. Χουντής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης