Τελευταία Νέα
Προϊοντικά

«Η Ψυχολογία των αγορών» - Στις 21 Μαΐου η παρουσίαση του νέου βιβλίου του καθηγητή Ν. Φίλιππα

tags :
«Η Ψυχολογία των αγορών» - Στις 21 Μαΐου η παρουσίαση του νέου βιβλίου του καθηγητή Ν. Φίλιππα
Την Πέμπτη 21 Μαΐου στις 7:00 μ.μ. στο Free Thinking Zone (Σκουφά 64 & Γριβαίων) θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου του Ν. Φίλιππα «Η Ψυχολογία των αγορών»
Με αφορμή το νέο βιβλίο του καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Νίκου Φίλιππα "Η ψυχολογία των αγορών" (εκδόσεις ΠΕΔΙΟ), ξεδιαλύνουμε τους μύθους και τα στερεότυπα που συνοδεύουν τη λειτουργία των αγορών.
Θα συζητήσουμε με τους:
• Γιώργο Παπανικολάου, Γενικό Διευθυντή του Euro2day.gr,
• Στέλιο Σταυρακάκη, Head of Foreign Securities της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδος και βέβαια με τον συγγραφέα του βιβλίου, καθηγητή κ. Νίκο Φίλιππα.
Απόσπασμα από τον πρόλογο του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα:
“Το νέο βιβλίο του Καθηγητή Νικόλαου Φίλιππα, με τίτλο "Η ψυχολογία των αγορών: Παρεμβάσεις πριν και μετά την πρόσφατη χρηματοπιστωτική κρίση", καταγράφει με τον καλύτερο τρόπο την επίδραση της ψυχολογίας στις αγορές μέσα από συγκεκριμένες παρεμβάσεις και παραδείγματα από την ελληνική και διεθνή πραγματικότητα.
Στα τέσσερα κεφάλαια του βιβλίου παρουσιάζονται αρχικά οι εισαγωγικές έννοιες της Συμπεριφορικής Χρηματοοικονομικής και στη συνέχεια οι παρεμβάσεις του Καθηγητή Ν. Φίλιππα πριν και κατά τη διάρκεια της κρίσης.
Μέσα από μια σειρά πρωτότυπων δημοσιεύσεων παρουσιάζονται έννοιες όπως είναι ο μαύρος κύκνος, η αγέλη, οι φούσκες, η αστάθεια στις αγορές, η χρηματοοικονομική μόλυνση, έννοιες που έγιναν ιδιαίτερα γνωστές και διαδεδομένες την περίοδο της κρίσης.
Μάλιστα, έχοντας εντοπίσει τα προβλήματα και τα λάθη του παρελθόντος μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα, το τελευταίο κεφάλαιο του βιβλίου περιγράφει το μέλλον της Ελλάδας, της Ευρώπης και του πλανήτη, αξιοποιώντας τα εμπειρικά ευρήματα και τις εκτιμήσεις κορυφαίων επενδυτικών οργανισμών και ερευνητών.
Το βιβλίο αυτό βοηθά στην κατανόηση των βαθύτερων αιτιών της κρίσης, εντοπίζει τα προβλήματα, αποσαφηνίζει έννοιες και παρέχει μια ενδιαφέρουσα ψυχολογική ερμηνεία για πολλές από τις παρατηρούμενες στην αγορά συμπεριφορές. Είμαι βέβαιος ότι θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο τόσο σε φοιτητές μεταπτυχιακών προγραμμάτων όσο και σε ερευνητές και επαγγελματίες των αγορών, καθώς παρουσιάζει με σαφήνεια την περίοδο πριν και μετά την κρίση, όπως αποτυπώνεται μέσα από τις τοποθετήσεις/παρεμβάσεις του Καθηγητή Ν. Φίλιππα, και παρέχει ερεθίσματα για σκέψη και περαιτέρω έρευνα.”

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης