Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δ. Τσανάκα (Δήμαρχος Καβάλας): Πολύ σύντομα η εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων του μνημείου Ολοκαυτώματος

tags :
Δ. Τσανάκα (Δήμαρχος Καβάλας): Πολύ σύντομα η εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων του μνημείου Ολοκαυτώματος
Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΝΔ για τη ματαίωση της εκδήλωσης
Η εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων του μνημείου Ολοκαυτώματος μπορεί να πραγματοποιηθεί πολύ σύντομα, σύμφωνα με δηλώσεις της δημάρχου Καβάλας, Δήμητρας Τσανάκα, η οποία πρότεινε ως εναλλακτική ημερομηνία την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015.
Η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα, μιλώντας στο ΑΜΠΕ εξέφρασε τη λύπη της υπογραμμίζοντας ότι δεν υπήρχε καμία πρόθεση τόσο δική της όσο και της διοίκησης του δήμου να μην τοποθετηθεί το μνημείο.
Όπως είπε «ο δήμος Καβάλας ως θεσμικός φορέας πρέπει να έχει θέση και άποψη για ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως είναι η ανέγερση και η προστασία του Μνημείου Ολοκαυτώματος των 1.484 Ελλήνων Εβραίων της Καβάλας.
Η απόφαση για την τοποθέτηση του μνημείου αποτελεί μια συλλογική ενέργεια ενός θεσμικού φορέα όπως είναι ο δήμος Καβάλας και ξεπερνά κατά πολύ μεμονωμένες αντιλήψεις και πρόσωπα».
Ακόμη, η ίδια υπογράμμισε ότι «ουδέποτε λήφθηκε απόφαση ματαίωσης της τελετής των αποκαλυπτηρίων του Μνημείου».
Κάνοντας αναφορά στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης 14 Μαΐου για το θέμα της μορφής του Μνημείου Ολοκαυτώματος των 1.484 Εβραίων Ελλήνων της Καβάλας, τα αποκαλυπτήρια του οποίου επρόκειτο να γίνουν αύριο το πρωί, σημείωσε ότι «όσοι παρακολούθησαν τη συνεδρίαση του Σώματος και όσοι μπήκαν στον κόπο να ενημερωθούν σωστά γνωρίζουν ότι τα μέλη του Δ.Σ. με εξουσιοδότησαν εν λευκώ να διαχειριστώ το θέμα της τοποθέτησης του μνημείου, στο πλαίσιο του σεβασμού και της προστασίας που θα έπρεπε αυτό να έχει».
Η κ. Τσανάκα αναγνωρίζει παραλείψεις και τυχόν λάθη ως προς το ζήτημα της τοποθέτησης του Μνημείου Ολοκαυτώματος των 1.484 Ελλήνων Εβραίων της Καβάλας, αλλά δεν αναγνωρίζει σκοπιμότητα και έλλειψη σεβασμού προς μια θρησκευτική κοινότητα που πρόσφερε πολλά στην Καβάλα και αποτέλεσε στο παρελθόν την πολυπληθέστερη στη βόρεια Ελλάδα μετά αυτήν της Θεσσαλονίκης.
Ανέφερε δε, πως μετά από συνεχή επικοινωνία με τη διοίκηση του Κ.Ι.Σ.Ε. και ειδικότερα τον πρόεδρο Μωυσή Κωνσταντίνη και τον αντιπρόεδρο Μωυσή Μαγρίζο, έχουν αρθεί όλες οι παρεξηγήσεις και  η εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων  μπορεί να πραγματοποιηθεί πολύ σύντομα, προτείνοντας ως εναλλακτική ημερομηνία την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015.
Σημειώνεται ότι η μη τέλεση των αποκαλυπτηρίων αύριο, Κυριακή 17 Μαίου, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ και τη ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης