Τελευταία Νέα
Διεθνή

Thaler (οικονομολόγος): Οι Έλληνες έχουν πρόβλημα φορολογικής συμμόρφωσης – Η λιτότητα οδηγεί σε χαμηλή ανάπτυξη

Thaler (οικονομολόγος): Οι Έλληνες έχουν πρόβλημα φορολογικής συμμόρφωσης – Η λιτότητα οδηγεί σε χαμηλή ανάπτυξη
Όποιος πληρώνει φόρους στην Ελλάδα θεωρείται κορόιδο
Αδιαμφισβήτητο γεγονός χαρακτήρισε το πρόβλημα της φορολογικής συμμόρφωσης στην Ελλάδα, ο αμερικανός οικονομολόγος, Richard Thaler.
Αδιαμφισβήτητο, όμως, είναι και το γεγονός πως το πρόγραμμα λιτότητας που εφαρμόζεται στην Ελλάδα οδηγεί σε χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.
Η Ελλάδα χρειάζεται την ευρωπαϊκή βοήθεια για το φορολογικό ζήτημα, τόνισε ο οικονομολόγος, ο οποίος παράλληλα πρότεινε τη δημιουργία ενός μηχανισμού, που θα βοηθήσει την Ελλάδα να ανταποκρίνεται καλύτερα στην κρίση που βιώνει.
Το πρόβλημα της χώρας με τη φορολογική συμμόρφωση είναι δομικό, υποστήριξε ο Thaler, επισημαίνοντας ότι όποιος πληρώνει φόρους στην Ελλάδα θεωρείται κορόιδο.
Πρόκειται για πολιτισμικό πρόβλημα που απαντάται και σε άλλες χώρες, σχολίασε ο οικονομολόγος σε συνέντευξή του την γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag, ο οποίος υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει μια αλλαγή πολιτισμικής φύσης.
«Μια τέτοια αλλαγή είναι πολύ δύσκολη καθώς απαιτεί την αλλαγή παγιωμένων συνηθειών των πολιτών και για αυτό πρέπει να βοηθήσει με προτάσεις και η Ευρώπη», τόνισε ο αμερικανός οικονομολόγος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης