Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Διεκδικεί αποζημίωση 50 δισ. δολαρίων από τη Ρωσία λόγω της απόσχισης της Κριμαίας

Ουκρανία: Διεκδικεί αποζημίωση 50 δισ. δολαρίων από τη Ρωσία λόγω της απόσχισης της Κριμαίας
Η προσφυγή θα εδράζεται κυρίως στην παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων
Αποζημιώσεις ύψους 50 δισ. δολαρίων διεκδικεί από τη Ρωσία η ουκρανική κυβέρνηση, λόγω της προσάρτησης της Κριμαίας στη ρωσική επικράτεια.
Ειδικότερα, όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η ουκρανική κυβέρνηση αναμένεται να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, διεκδικώντας 50 δισ. δολάρια από τη Ρωσία ως αποζημίωση για την «αρπαγή» της Κριμαίας, η οποία πέρασα σε ρωσικά χέρια πριν από περίπου ένα χρόνο.
Σύμφωνα με το προπαρασκευαστικό κείμενο της Ουκρανίας, η προσφυγή θα εδράζεται κυρίως στην παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.
Παράλληλα, το κείμενο της προσφυγής θα αναφέρεται στις περίπου 4.000 επιχειρήσεις που έβαλαν «λουκέτο» λόγω της κατοχής της Κριμαίας από τη Ρωσία.
Στην προσπάθειά της, η Ουκρανία θα έχει σύμμαχο και τη διεθνή κοινότητα, καθώς σχεδόν καμία χώρα δεν έχει αναγνωρίσει ακόμη την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία.
Την ίδια στιγμή, ιδιώτες και επιχειρηματίες της Ουκρανίας αναμένεται να διεκδικήσουν από την πλευρά τους, ακόμη 8 δισ. δολάρια από την Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης