Τελευταία Νέα
Πολιτική

Pittella: Βρέφος χωρίς πιστοποιητικό γέννησης… μία Ευρώπη δίχως την Ελλάδα

tags :
Pittella: Βρέφος χωρίς πιστοποιητικό γέννησης… μία Ευρώπη δίχως την Ελλάδα
Στην Αθήνα ο πρόεδρος της Ομάδας των Δημοκρατών και Σοσιαλιστών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
«Η Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα είναι σαν βρέφος χωρίς πιστοποιητικό γεννήσεως» υποστήριξε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομάδας των Δημοκρατών και Σοσιαλιστών, G. Pittella, λαμβάνοντας ξεκάθαρη θέση εναντίον του Grexit.
Ειδικότερα, στο περιθώριο των επαφών του με τον Ευ. Βενιζέλο και τον Στ. Θεοδωράκη στην Αθήνα, ο Ευρωπαίος πολιτικός υπερθεμάτισε πως η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη.
«Η Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα είναι σαν βρέφος χωρίς πιστοποιητικό γεννήσεως» συνέχισε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο G. Pittella υπογράμμισε την ανάγκη υλοποίησης «μεγάλων» αλλαγών, οι οποίες θα φέρουν πιο κοντά την Ελλάδα με την Ευρώπη.
Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο Ευ. Βενιζέλος εξήρε τη συνεργασία της Ευρωομάδας των Σοσιαλδημοκρατών με τους ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Στ. Θεοδωράκης διέτεινε πως θα πρέπει να γίνουν ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, ώστε να μπορέσει να απελευθερωθεί η δύναμη της κοινωνίας.
Κατόπιν των δύο διαδοχικών συναντήσεων, ο G. Pittella είχε επαφές και με τον Γ. Παπανδρέου, με τον οποίον συμφώνησαν πως είναι σημαντικό οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς να έχουν θετική κατάληξη, καθώς και τις ευρωπαϊκές πολιτικές για την αντιμετώπιση της κρίσης, την ατζέντα των σοσιαλιστών και την ανάγκη ευρύτερης συνεργασίας ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης