Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Αυξάνονται οι πιθανότητες για την έξοδο της Μ. Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Nomura: Αυξάνονται οι πιθανότητες για την έξοδο της Μ. Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση
Μέσα στην εβδομάδα η ανακοίνωση της ημερομηνίας διεξαγωγής του δημοψηφίσματος
Πολύ πιθανό κρίνεται το σενάριο εξόδου της Μ. Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τον αναλυτή της Nomura, David Fritz, ο οποίος αναμένει μέσα στην εβδομάδα να υπάρξει η ανακοίνωση για την ημερομηνία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος στη χώρα.
Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας David Cameron δήλωσε πως θα προχωρήσει με το δημοψήφισμα το οποίο σχεδιάζει να διεξαγάγει σχετικά με την παραμονή ή όχι της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ υποσχέθηκε στη Σκωτία ότι θα της παραχωρήσει περισσότερες εξουσίες «από oπουδήποτε αλλού στον κόσμο», έπειτα από την ηχηρή εκλογική του νίκη.
«Ναι, θα προχωρήσουμε εκείνο το δημοψήφισμα για το μέλλον μας στην Ευρώπη», δήλωσε ο Cameron απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους μετά την επίσκεψή του στη βασίλισσα Ελισάβετ προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία σχηματισμού νέας κυβέρνησης
Η επίσκεψη του πρωθυπουργού αναμένεται στις 27 Μαΐου, ενώ μετά εκτιμάται ότι θα υπάρξει η επίσημη ανακοίνωση.
Πλέον το σενάριο της εξόδου της Μ. Βρετανίας από την Ε.Ε. έχει μεγάλες πιθανότητες, καθώς οι Βρετανοί πιθανόν να επηρεαστούν από τη ρητορική των εγχώριων πολιτικών έναντι της αποτελεσματικότητας της ένωσης, καταλήγει ο αναλυτής της Nomura.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης