Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Kirkegaard (Peterson Institute): Η αληθινή διορία είναι η αποπληρωμή της δόσης προς την ΕΚΤ

Kirkegaard (Peterson Institute): Η αληθινή διορία είναι η αποπληρωμή της δόσης προς την ΕΚΤ
Η ελληνική κυβέρνηση θα έχανε την απειλή της ρευστότητας στο παιχνίδι των διαπραγματεύσεων
«Η Ελλάδα θα μπορούσε να ομαδοποιήσει τις δόσεις προς το ΔΝΤ, όμως η αληθινή διορία είναι η αποπληρωμή της δόσης προς την ΕΚΤ», ανέφερε ο Jacob Kirkegaard, αναλυτής του Peterson Institute for International Economics.
Επιπλέον, επεσήμανε ο Kirkegaard, σε περίπτωση ομαδοποίησης των δόσεων προς το ΔΝΤ, η ελληνική κυβέρνηση δεν θα μπορούσε πλέον να ασκήσει πιέσεις στην Ευρώπη, για την επίτευξη συμφωνίας, χρησιμοποιώντας την βραχυπρόθεσμη κατάσταση της ρευστότητάς της.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι η Ελλάδα είναι, ούτως ή άλλως, σε θέση να αποπληρώσει τις τέσσερις δόσεις του Ιουνίου προς το ΔΝΤ, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι καταστρέψει τα τυχόν εναπομείναντα αποθεματικά, που «κρύβονται» στη χώρα.
«Η Αθήνα θα μπορούσε ίσως να αγοράσει χρόνο» ομαδοποιώντας τις δόσεις προς το ΔΝΤ και να αποδείξει ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι έτοιμος να παλέψει «ως το πικρό τέλος», ωστόσο το τίμημα θα ήταν πολύ μεγάλο, επισημαίνει ο Kirkegaard.
Ειδικότερα, τονίζει ότι θα επιμήκυνε την οικονομική αβεβαιότητα, ενώ σε περίπτωση μη συμφωνίας η κυβέρνηση θα έπρεπε να βρει ένα μεγαλύτερο ποσό στο τέλος του μήνα για να καλύψει της υποχρεώσεις της στο ΔΝΤ.
Επίσης, σε καμία περίπτωση δεν θα άλλαζε την ημερομηνία της κρίσιμης αποπληρωμής της δόσης στο ΔΝΤ, τόνισε ο Kirkegaard, ενώ παράλληλα θα όξυνε τους επενδυτικούς φόβους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης