Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΥΠΕΞ: Η πολιτική ηγεσία της Αλβανίας διολισθαίνει διαρκώς

ΥΠΕΞ: Η πολιτική ηγεσία της Αλβανίας διολισθαίνει διαρκώς
"Η επιστροφή στη λογική και στο σεβασμό της νομιμότητας αποτελεί τον ασφαλέστερο δρόμο"
Για διαρκή διολίσθηση καταγγέλλει τον Αλβανό πρωθυπουργό Edi Rama το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, απαντώντας στις αλβανικές αιχμές για τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ των δύο χωρών.
«Η πολιτική ηγεσία της φίλης και γείτονος χώρας διολισθαίνει, λόγω και έργω, καθημερινά.
Η επιστροφή στη λογική και στο σεβασμό της νομιμότητας και του διεθνούς δικαίου αποτελεί τον ασφαλέστερο δρόμο για την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας. Ουδέν σχόλιο περαιτέρω» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.
Νωρίτερα, ο Αλβανός πρωθυπουργός τόνισε πως «Κανείς δεν πρέπει να ξαφνιάζεται, αν το αλβανικό κράτος ζητάει από τις ελληνικές αρχές, με βάση της διπλωματικές πρακτικές, πληροφορίες για τις έρευνες στο Ιόνιο.
Και δεν είναι μυστικό να πω ότι δεν έχει ακόμη ξεκινήσει, με τη νέα κυβέρνηση στην Αθήνα, η προσπάθεια να βρούμε κοινή γλώσσα και να επιλύσουμε ένα ζήτημα εθνικού συμφέροντος, όπως είναι τα θαλάσσια σύνορα. Εμείς δεν σκοπεύουμε να διαπραγματευτούμε το εθνικό συμφέρον, για τις σχέσεις καλής γειτονίας. Δεν έχουμε δεσμευθεί να κλείνουμε τα μάτια μας, όταν παρουσιάζεται ένα πρόβλημα που δεν δημιουργήσαμε και δεν τροφοδοτούμε εμείς»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης