Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Οι τελευταίες πινελιές σε ΔΕΗ, Alpha Bank, Eurobank λόγω MSCI – Αύριο η κορύφωση του rebalacing

Οι τελευταίες πινελιές σε ΔΕΗ, Alpha Bank, Eurobank λόγω MSCI – Αύριο η κορύφωση του rebalacing
Oλοκληρώνονται αύριο οι κινήσεις και το rebalancing λόγω της αναδιάρθρωσης των δεικτών MSCI - Στο προσκήνιο οι Alpha Bank, Eurobank και ΔΕΗ
Ενώ είμαστε στην εβδομάδα ολοκλήρωσης ανακοινώσεων αποτελεσμάτων 1ου τριμήνου με ότι αυτό συνεπάγεται για τις αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων, αύριο ολοκληρώνονται οι έσχατες κινήσεις και το rebalancing λόγω της αναδιάρθρωσης των δεικτών Morgan Stanley Capital International (MSCI).
Το rebalancing αναμένεται να κορυφωθεί αύριο 29 Μαΐου, ειδικά στο τέλος της συνεδρίασης, ενώ οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ από την προσεχή Δευτέρα 1η Ιουνίου.
Θυμίζουμε ότι η διαγραφή της μετοχής της ΔΕΗ από τον δείκτη MSCI Standard και η μεταφορά της στον δείκτη MSCI Small Cap είναι η πιο ηχηρή μεταβολή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο δείκτη MSCI Standard παραμένουν οι μετοχές των Alpha Bank, Πειραιώς, Eurobank, Εθνικής, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Folli Follie, Jumbo, Τιτάν.
Στον MSCI Small Cap Greece παραμένουν οι μετοχές των ΟΛΠ, Αεροπορία Αιγαίου και Lamda Development.
Σε ότι αφορά τις τράπεζες, όπως εκτιμούν οι αναλυτές της HSBC, πέραν των όποιων εκροών, μικρές εκροές αναμένεται να εμφανίσουν και οι τίτλοι των Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα. Οι μεγάλες κερδισμένες των αλλαγών της MSCI προβλέπεται να είναι οι μετοχές των Alpha Bank και Eurobank με τις εισροές να εκτιμάται ότι θα ανέλθουν περί τα 28 με 30 εκατ. ευρώ.
Φυσικά δεν είναι τυχαία η μεγάλη αύξηση των όγκων στην Alpha Bank αυτή την εβδομάδα, καθώς την Τρίτη διακίνησε 22 εκατ. τεμάχια, χθες Τετάρτη 30,8 εκατ. τεμάχια, ενώ σήμερα έως τώρα έχουν διακινηθεί 25 εκατ. τεμάχια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης