Τελευταία Νέα
Πολιτική

Pitella: Καταστροφική η προσέγγιση του Grexit – Το ΔΝΤ παίζει με τη φωτιά

Pitella: Καταστροφική η προσέγγιση του Grexit – Το ΔΝΤ παίζει με τη φωτιά
"H πρόσφατη δήλωση από το ΔΝΤ για πιθανό Grexit, μας προκαλεί βαθύτατη ανησυχία"
Να σταματήσουν τα παιχνίδια με το… Grexit καλεί τους εμπλεκόμενους φορείς ο Gianni Pitella, πρόεδρος των Σοσιαλιστών – Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Ειδικότερα, ο Ευρωπαίος πολιτικός υπογράμμισε πως «η πρόσφατη δήλωση από το ΔΝΤ για πιθανό Grexit, μας προκαλεί βαθύτατη ανησυχία. Τέτοια στάση στις διαπραγματεύσεις, θα πρέπει να εκτιμηθεί ως εντελώς αδόκιμη, ειδικά σε αυτές τις καθοριστικές για τη διαπραγμάτευση ώρες».
Όπως εξήγησε, είναι σε όλους ξεκάθαρο ότι υπάρχουν κάποιοι που αρνούνται να διδαχτούν από τα λάθη του παρελθόντος, όταν η τρόικα και το ΔΝΤ κατά κύριο λόγο, επέβαλαν το δηλητήριο της λιτότητας στην Ελλάδα.
«Βλέπουμε την ίδια καταστροφική και εγκληματική προσέγγιση. Οι συνθήκες για εξεύρεση μιας ισορροπημένης και γρήγορης συμφωνίας με την Αθήνα είναι εδώ και μπορούν να επιτευχθούν. Το ΔΝΤ και κάποια κράτη - μέλη θα πρέπει να σταματήσουν να παίζουν με την φωτιά» τόνισε εν συνεχεία ο G. Pitella.
Συνεχίζοντας, διέτεινε πως θα πρέπει να αντιληφθούν ότι εάν η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη επικρατήσει, τότε αυτοί θα είναι υπεύθυνοι όχι μόνο για το μέλλον της Ελλάδας, αλλά και για τις ενδεχόμενες καταστροφικές συνέπειες σε βάρος του συνόλου της ευρωζώνης.
«Η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει στην νομισματική ένωση και προσβλέπουμε στην πολιτική υπευθυνότητα όλων των εμπλεκόμενων μερών να επιδείξουν την αναγκαία βούληση και να προσεγγίσουν το θέμα με ανοικτό και εποικοδομητικό πνεύμα» κατέληξε ο G. Pitella.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης