Τελευταία Νέα
Οικονομία

Reuters: Η Ελλάδα είναι ανοικτή σε συμβιβασμούς για να υπογράψει συμφωνία μέσα στην εβδομάδα

Reuters: Η Ελλάδα είναι ανοικτή σε συμβιβασμούς  για να υπογράψει συμφωνία μέσα στην εβδομάδα
Το Reuters υπογραμμίζει τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ για επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία από πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ 
«Η Ελλάδα είναι ανοικτή σε συμβιβασμούς στο πρόγραμμα λιτότητας της, προκειμένου να υπογράψει συμφωνία μέσα στην εβδομάδα» υπογραμμίζει στον τίτλο του το Reuters σε δημοσίευμα του από την Αθήνα.
Το πρακτορείο αναφέρεται στις δηλώσεις του υπουργού εσωτερικών Ν. Βούτση ο οποίος μετέχει στην ομάδα διαπραγμάτευσης, τονίζοντας την πεποίθηση του ότι «μπορούμε και πρέπει να καταλήξουμε σε λύση και μια συμφωνία έως το τέλος της εβδομάδας».
Ο υπουργός παραδέχεται ωστόσο ότι «κάποια μέρη του προγράμματος της κυβέρνησης θα πάνε πίσω για περίπου 6 μήνες ή και ένα χρόνο ώστε να υπάρξει μια ισορροπία».
Παρότι ο υπουργός δεν αναφέρεται σε ποια συγκεκριμένα σημεία του προγράμματος θα σημειωθούν οι καθυστερήσεις υπογραμμίζει με νόημα την ανάγκη επίτευξης συμφωνίας με τους δανειστές.
Το δημοσίευμα υπενθυμίζει την εκλογή ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Ιανουάριο με βασικό σύνθημα την ακύρωση του μνημονίου, την επαναφορά του κατώτατου μισθού και την καλύτερη διαπραγμάτευση με τους εταίρους.
Ο Ν. Βούτσις ωστόσο αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση και οι δανειστές συμφώνησαν σε μερικά ζητήματα, όπως τη μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος για τα πρώτα δύο χρόνια ενώ παραμένει ακόμη ανοικτό το ζήτημα του ΦΠΑ.
Στο μεταξύ το Reuters υπογραμμίζει τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ για τις επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία από μια πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ ενώ αναφέρει και την κατηγορηματική δήλωση του υπουργού Οικονομίας Γ. Στάθάκη οτι "plan B δεν υπάρχει".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης