Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αγώνες δρόμου σε Αθήνα και Δίστομο κατά του ναζισμού - Mε σύνθημα «Ποτέ πια ναζισμός»

Αγώνες δρόμου σε Αθήνα και Δίστομο κατά του ναζισμού - Mε σύνθημα «Ποτέ πια ναζισμός»
Ο «31ος Δρόμος Θυσίας Διστόμου» σήμερα στο Δίστομο
Με το σύνθημα «Ποτέ πια ναζισμός» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Μαΐου 2015 ο ανοιχτός λαϊκός αγώνας δρόμου, μήκους 5.500 μέτρων, ο «Δρόμος Ελπίδας».
Διοργανωτές ήταν το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ο  Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας του Δήμου Αθήνας (ΟΠΑΝΔΑ), με αφετηρία και τερματισμό τον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου κάτω από την Ακρόπολη.
Η όλη διοργάνωση έγινε προς τιμή των 74 χρόνων από υποστολή της ναζιστικής σημαίας από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, τα ξημερώματα της 31ης Μαΐου 1941 από τον Απόστολο (Λάκη) Σάντα και τον Μανώλη Γλέζο.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος, ο ΥΦΕΘΑ Νίκος Τόσκας, ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης, ο Στέφανος Ληναίος εκ μέρους του Εθνικού Συμβουλίου για τη Διεκδίκηση των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδας, η κόρη του Λάκη Σάντα, Γεωργία Σάντα η οποία έδωσε και την εκκίνηση του αγώνα, αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, εκπρόσωποι της Περιφέρειας και του Δήμου Αθηναίων.
«Δεν υπάρχει πιο κατάλληλος χώρος, από αυτόν που η σκιά της Ακρόπολης επισκέπτεται κάθε μέρα, για να μαζευτούμε, να θυμηθούμε και να τιμήσουμε το παράτολμο εγχείρημα δύο συμπατρωτών μας.
Τη γνωστή σε όλους μας υποστολή του ναζιστικού συμβόλου από τον Ιερό Βράχο.», ανέφερε μεταξύ άλλων σε χαιρετισμό του ο ΑΝΥΕΘΑ, Κώστας Ήσυχος.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης διαβάστηκε από τον Στέφανο Ληναίο χαιρετισμός που έστειλε από τις Βρυξέλλες ο Μανώλης Γλέζος.
Στο μεταξύ σήμερα Κυριακή 31 Μαΐου 2015, στο μαρτυρικό Δίστομο, διεξάγεται ο «31ος Δρόμος Θυσίας Διστόμου».
Διοργανωτές ο Δήμος Διστόμου και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μέσω του ΑΣΑΕΔ (Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων).
Με την συγκεκριμένη εκδήλωση ανοίγει το 10μερο εκδηλώσεων στη μνήμη των σφαγιασθέντων στις 10 Ιουνίου 1944 από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης