Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόμβα από τις ΗΠΑ - Στο στόχαστρο του FBI ο Sepp Blatter - Διερευνάται για εμπλοκή στο σκάνδαλο της FIFA

tags :
Βόμβα από τις ΗΠΑ - Στο στόχαστρο του FBI ο Sepp Blatter - Διερευνάται για εμπλοκή στο σκάνδαλο της FIFA
Οι συγκεκριμένες αποκαλύψεις συνδέονται με τη σημερινή παραίτηση του Sepp Blatter από την προεδρία της FIFA
Το ρόλο του Sepp Blatter στην υπόθεση των σκανδάλων διαφθοράς της FIFA φαίνεται πως διερευνούν οι αμερικανικές ομοσπονδιακές αρχές.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του ABC News, το FBI διερευνά την εμπλοκή του απερχόμενου προέδρου Sepp Blatter στις πρόσφατες αποκαλύψεις για την εμπλοκή ανώτερων αξιωματούχων της FIFA σε σκάνδαλο διαφθοράς.
Οι συγκεκριμένες αποκαλύψεις συνδέονται με τη σημερινή παραίτηση του Sepp Blatter από την προεδρία της FIFA, μόλις λίγα 24ωρα μετά την επανεκλογή του στα ηνία της Ομοσπονδίας.
Πάντως, οι ελβετικές αρχές κατέστησαν σαφές πως στο περιθώριο της δικής τους έρευνας, ο Sebb Blatter στην συνιστά ύποπτο για τέλεση αδικημάτων.
Αν και ο S. Blatter επανεξελέγη προ ημερών στην προεδρία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, ο απόηχος των αποκαλύψεων για τα σκάνδαλα διαφθοράς στους κόλπους της FIFA τον εξανάγκασαν στη σημερινή παραίτηση.
Ο Sepp Blatter δέχθηκε ομαδικά πυρά, καθώς βρέθηκε στο στόχαστρο ακόμη και του Michel Platini, προέδρου της UEFA.
Όπως ανακοίνωσε και ο ίδιος, άμεσα θα συγκληθεί το Κογκρέσο της FIFA προκειμένου να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας.
«Δεν αισθάνομαι πως έχω την εντολή διαχείρισης ολόκληρου του ποδοσφαιρικού κόσμου» δήλωσε ο τέως - πλέον - πρόεδρος της FIFA.
«Δεν έχω καμία εναλλακτική, πέραν της παραίτησής μου» συμπλήρωσε.
Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή, ο 79χρόνος Blatter κατάφερε να επανεκλεχθεί, κερδίζοντας 133 ψήφους έναντι 73 ψήφων του Ali bin al Hissein.
Υπό κανονικές συνθήκες θα πραγματοποιούταν και δεύτερος γύρος, καθώς ο πρόεδρος εκλέγεται με τη σύμφωνη γνώμη των 2/3.
Ωστόσο, ο Ali bin al Hissein αποσύρθηκε από τη διεκδίκηση της προεδρίας
Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν εν μέσω έντονων αντιδράσεων, μετά τη σύλληψη 14 αξιωματούχων της FIFA, οι οποίοι εμπλέκονται σε σκάνδαλο διαφθοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης