Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εμπλοκή στη χορήγηση άδειας με βραχιολάκι στον Ν. Ρωμανό

Εμπλοκή στη χορήγηση άδειας με βραχιολάκι στον Ν. Ρωμανό
Πριν από λίγες μέρες, ο Νίκος Ρωμανός, ο οποίος είναι φοιτητής στο ΤΕΙ Αθήνας, κατέθεσε αίτηση στο Συμβούλιο των Φυλακών Κορυδαλλού για χορήγηση της εκπαιδευτικής άδειας με βραχιολάκι
Αρνητική ήταν η απάντηση του ανακριτή στο αίτημα του Νίκου Ρωμανού να του χορηγηθεί εκπαιδευτική άδεια με βραχιολάκι, επικαλούμενος την μη έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης των υπουργών Δικαιοσύνης και Παιδείας με την οποία θα ορίζονται οι προϋποθέσεις της χορήγησης εκπαιδευτικής άδειας με βραχιολάκι στους κρατούμενους φοιτητές.
Πριν από λίγες μέρες, ο Νίκος Ρωμανός, ο οποίος είναι φοιτητής στο ΤΕΙ Αθήνας, κατέθεσε αίτηση στο Συμβούλιο των Φυλακών Κορυδαλλού για χορήγηση της εκπαιδευτικής άδειας με βραχιολάκι.
Επειδή ακόμη δεν έχει εκδοθεί η ΚΥΑ, το Συμβούλιο των Φυλακών με βάση το προγενέστερο νομοθετικό καθεστώς, ζήτησε την γνωμοδότηση του ειδικού εφέτη ανακριτή για θέματα τρομοκρατίας Ευτύχη Νικόπουλου.
Με αφορμή την αρνητική γνώμη του ανακριτή, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων Νίκος Παρασκευόπουλος, δήλωσε «η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, αν και μη αναγκαία, έχει ήδη δρομολογηθεί» και τόνισε ότι «η Ελληνική πολιτεία έχει δείξει, με δύο αλληλοδιάδοχες κυβερνήσεις, τη σταθερή προσήλωσή της στην παροχή εκπαιδευτικών δυνατοτήτων στους κρατουμένους. Όλοι θυμούνται ότι η σχετική νομοθεσία ψηφίστηκε το 2014 με αφορμή υπόθεση συγκεκριμένου κρατουμένου, η οποία απασχολεί και σήμερα. Ήδη έχει εξασφαλιστεί η κατάλληλη υποδομή για την ηλεκτρονική επιτήρηση, όπου αυτή προβλέπεται ως αναγκαία».
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο ψηφίστηκε μετά από πολλές αντιδράσεις τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από βουλευτές της τότε συγκυβέρνησης τροπολογία για τη χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας με βραχιολάκι σε κρατούμενους φοιτητές.
Ο Νίκος Ρωμανός βρισκόταν σε απεργία πείνας επί 31 ημέρες, με την υγεία του τότε να έχει φτάσει σε κρίσιμη κατάσταση, και θύελλα αντιδράσεων όχι μόνο σε πολιτικό επίπεδο αλλά και στην κοινωνία, με τη διοργάνωση διαδηλώσεων υπέρ του αιτήματός του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης